Cum va fi vremea pe litoral, in urmatoarele zile. Prognoza pentru perioada 27 mai - 3 iunie

litoral

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Imagini LIVE de la plaja Mamaia Centru

LIVE de pe Plaja Mamaia Nord

LIVE din portul Tomis

Citește și
Furtuna in Bucuresti
Urmele lasate de furtuna de miercuri noapte din Bucuresti. Prognoza meteo pe urmatoarele 24 de ore
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Prognoza pe litoral:

Regimul termic diurn va avea o evolutie marcata de usoare variatii periodice, astfel incat mediile temperaturilor maxime, de aproximativ 21 de grade in prima zi, vor creste pana la 25 de grade pe 30 mai.

Apoi vor scadea usor si vor atinge 23 de grade pe 2 iunie, pentru ca ulterior sa creasca din nou, usor, dar constant, revenind la 25 de grade spre sfârsitul intervalului.

Mediile minimelor nocturne se vor situa, in medie, intre 14 si 16 grade in cea mai mare parte a perioadei de prognoza.

Prognoza in restul tarii:

BANAT

Valorile termice vor fi in crestere la inceputul intervalului, astfel incat maximele diurne, de la o medie de 19 grade in prima zi, vor atinge aproximativ 27 de grade pe data de 29 mai, iar minimele nocturne vor marca o crestere de 7 grade in aceasta perioada.

Incepand cu data de 30 mai, vremea se va raci, iar intre 31 mai si 3 iunie mediile termice se vor situa in jurul a 20 de grade ziua si 11 grade noaptea. Ulterior, panala sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va marca o crestere usoara de la o zi la alta, care va conduce, pana pe 9 iunie, la valori maxime de 25 de grade si minime de 14 grade.

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoza, incepand cu data de 29 mai, dar mai importante cantitativ vor fi pe 30 mai.


CRISANA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme racoroasa pentru sfarsitul lunii mai, dar regimul termic va fi in crestere treptata si pe data de 29 mai mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 10 grade mai ridicate decat in prima zi, maximele
atingand 26...27 de grade si minimele 13 grade.

In urmatoarele zile, un nou proces de racire va determina, in intervalul 31 mai - 3 iunie, temperaturi diurne de 20 de grade, in
medie, si nocturne de 10...11 grade, mai scazute decat mediile multianuale ale perioadei.

In a doua saptamana va avea loc o incalzire usoarasi treptata, astfel ca la sfarsitul perioadei de prognoza vremea va fi normala termic pentru prima decada a lunii iunie, cu maxime de 24 de grade si minime de 13 grade.

Vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate in jurul datei de 30 mai.
 

TRANSILVANIA

Debutul intervalului de prognoza se va caracteriza printr-o vreme mai rece decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii mai, dar pana pe 29 si 30 mai se vor inregistra temperaturi maxime de 25 de grade, cu aproximativ 8 grade mai mari fata de cele din
prima zi.

Intre 30 mai si 1 iunie, regimul termic diurn va scadea, in medie, cu 6 grade, pentru ca apoi, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, sa creasca usor de la o zi la alta, spre 21...22 de grade in ultima zi.

Dupa primele dimineti racoroase, temperaturile nocturne se vor situa in jurul unei medii de 10 grade in cea mai mare parte a intervalului.

Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoza, iar caracterul de torentialitate al ploilor se va manifesta mai ales in jurul datelor de 30 - 31 mai si 4 iunie.

MARAMURES

Cresterea valorilor termice din primele zile ale intervalului de prognoza va fi de aproximativ 10 grade, determinand, pe 29-30 mai, medii ale maximelor de 24...25 de grade si minime de 12 grade.

In urmatoarele doua zile va avea loc un proces de racire, iar dupa data de 3 iunie, regimul termic va marca o crestere treptata, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cand se vor atinge temperaturi diurne de 23 de grade si nocturne
de 12 grade.

Ploile, prezente in fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice, iar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi semnificativa in jurul datelor de 30-31 mai si 4 iunie.

MOLDOVA

Dupa o prima zi racoroasa, cu medii ale maximelor de 19 grade, vremea se va incalzi treptat.

Pe 30 mai, temperaturile diurne vor atinge 26...27 de grade, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 13 grade si se vor mentine in jurul acestei valori panala sfarsitul perioadei de prognoza.

Cu toate acestea, regimul termic diurn va marca o scadere de circa 6 grade in intervalul 31 mai – 2 iunie, pentru ca apoi temperaturile sacreasca usor de la o zi la alta, in ultimele zile urmand a se inregistra valori maxime de pana la 24 de grade.

Probabilitatea de ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, va fi mai mare dupa data de 31 mai, cand se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.
 

MUNTENIA

In primele zile vremea se va incalzi, de la 21 de grade in prima zi, pana la o medie de 28 de grade pe 30 mai.

Ulterior, se va raci din nou, spre 23 de grade pe 2 iunie, dupa care va urma o crestere usoara, de la o zi la alta, care va determina la sfarsitul intervalului de prognoza medii ale temperaturilor diurne de 26 de grade, ce vor caracteriza un regim
termic normal pentru prima decada a lunii iunie.

Minimele nocturne se vor situa intre 11 si 14 grade in cea mai mare parte a intervalului. Dupa data de 30 mai se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, iar in jurul datei de 31 mai, ploile vor fi mai insemnate cantitativ.


OLTENIA

Vremea, racoroasa in prima zi, se va incalzi treptat, astfel incat pe 29-30 mai mediile maximelor vor atinge 26 de grade, iar ale minimelor vor fi de aproximativ 13...14 grade, cu circa 6 grade mai mari decat la inceputul intervalului.

Va urma o scadere usoara, spre 20 de grade pe 1 iunie, dupa
care temperaturile vor creste treptat, vremea devenind normala
termic in ultimele zile, cand maximele diurne vor atinge 25 de grade si minimele nocturne vor fi de 14 grade.

Ploile se vor semnala frecvent dupadata de 30 mai, datala care se vor inregistra si cele mai insemnate cantitati de apa.

Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice.

LA MUNTE

Valorile termice vor marca o crestere de 8...9 grade in primele zile, atingand medii ale temperaturilor diurne de 16...17 grade, pe 29-30 mai, cand minimele vor fi de
aproximativ 8 grade, fata de 1...2 grade, la inceputul intervalului de prognoza.

Ulterior, in intervalul 31 mai – 4 iunie, vremea se va raci usor, in medie spre 12 grade ziua si 4...5 grade noaptea. Apoi, un nou proces de usoara incalzire va determina spre sfarsitul intervalului valori termice cu aproximativ 4 grade mai ridicate, vremea devenind normala termic pentru inceput de iunie.

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi frecvente, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar vor fi mai importante cantitativ in jurul datei de 30 mai.



 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Meteorologii anunta o vara foarte secetoasa. Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni
Meteorologii anunta o vara foarte secetoasa. Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni

Meteorologii nu au vesti bune pentru lunile care vor urma. Potrivit unei estimari a Centrului European pentru prognoze pe durata medie, ne asteapta o vara foarte secetoasa.

Urmele lasate de furtuna de miercuri noapte din Bucuresti. Prognoza meteo pe urmatoarele 24 de ore
Urmele lasate de furtuna de miercuri noapte din Bucuresti. Prognoza meteo pe urmatoarele 24 de ore

Miercuri noaptea, s-a rupt cerul in Capitala, unde o furtuna de cateva minute a pus la pamant mai multi copaci batrani. Crengile arborilor au fost aruncate care incotro, iar unele dintre ele au cazut pe masinile aflate in parcari.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.