Senatorii au reusit sa-i mai scape putin pe doi fosti ministri de intalnirea cu procurorii. DNA are "verde" doar pentru Vreme

Ultima actualizare: 16-10-2014 06:46

DNA poate incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme, in dosarul Microsoft. Deputatii si-au intrerupt pentru o zi vacanta dedicata campaniei electorale ca sa voteze ridicarea imunitatii colegului lor.

In schimb, senatorii Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, ale caror nume se regasesc in dosarul Microsoft, scapa pentru moment de emotii. Colegii lor au gasit o chichita pentru a bloca anchetarea lor.

Fostul ministru al Comunicatiilor in perioada 2008 - 2010, Valerian Vreme, le-a spus colegilor ca nu a facut nimic ilegal cat timp a fost in guvern si nu intelege de ce apare in Dosarul Microsoft.

Convinsi de nevinovatia colegului lor, 110 deputati i-au luat apararea si au votat impotriva inceperii urmariri penale. Insa 153 de alesi au decis insa sa ii ridice imunitatea lui Valerian Vreme si sa il trimita in fata procurorilor pentru a da explicatii pentru actele semnate ca ministru.

La Senat, in schimb, situatia a fost alta. Alesii din Comisia Juridica au cerut acelasi dosar Microsoft in care apar si numele fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, acuzati de coruptie. Dar pentru ca filele nu erau numerotate, au decis sa ingroape subiectul pentru doua saptamani.

"Dosarele erau sigilate intr-un colet dar nu erau numerotate. Ca atare, s-a solicitat ca o delegatie a ministerului sa vina sa le numeroteze", a spus Alin Tise, senator PDL.

La comisie au venit si cei doi senatori fosti ministri ca sa isi sustina nevinovatia.

"Nu sunt emotionata, sunt amarata si revoltata ca traiesc asemenea momente", a spus Ecaterina Andronescu.

"E o situatie perfecta...
- Pentru cine?
- Pentru toata lumea... Nu-i nicio problema",
a comentat si Serban Mihailescu.

Asadar, in urmatoarele doua saptamani, Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu nu vor ajunge in fata procurorilor. In cazul a cinci dintre cei noua fosti ministri ale caror nume se regasesc in dosarul Microsoft, presedintele Romaniei a incuviintat inceperea urmaririi penale. Iar in ceea ce-l priveste pe Dan Nica, in prezent, europarlamentar, ministerul justitiei asteapta un raspuns de la Bruxelles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO