Cum au petrecut românii de 1 Mai. „Secretul unui grătar este să-l faci cât mai des”

Dată publicare: 01-05-2021 17:47
Dată actualizare: 01-05-2021 19:48


În pădurile din preajma localităţilor s-a simţit sâmbătă fum de grătare încinse şi miros de mici ori fripturi, ca într-o zi de 1 Mai.

Sunt şi oameni dornici de petrecere, care s-au strâns în jurul meselor ca în vremurile bune, când nu era pandemie. „Secretul unui grătar este să-l faci cât mai des, poate tot timpul anului”, spunea unul dintre aceşti pofticioşi.

Să păzeşti grătarele fumegând cu mici, cârnaţi, pulpe şi fripturi ţinând masca de protecţie pe faţă nu este deloc uşor. Totuşi, oamenii au preferat aşa, decât să rămână în casă, cum s-a întâmplat anul trecut de 1 Mai.

Tânăr la grătar: „Eu sunt mai carnivor, fac grătar zilnic. În special vită, dar merg şi micii de 1 Mai”.

90 de mici a pus pe jar un tânăr de 22 de ani, care se recomandă bucătar experimentat. A avut ajutoare şi a gătit pentru 50 de adolescenţi dintr-un centru social.

Cu o sinceritate uimitoare, un alt tânăr spune că pentru ieşirea de 1 Mai se va ocupa singur de grătar, iar fetele din grupul său se vor ocupa doar de condimentarea fripturilor.

Fată din grup: „Momentan, experimentăm o retata nouă”.
Reporter: „Cu ce anume vii nou?”
Fată: „Cu condimentele de pui, nu le-am mai folosit”.

Pădurea Cernica nu este la fel de aglomerată ca înainte de pandemie, poate şi pentru că mulţi şi-au programat ieşirea la iarbă verde pentru duminică, în prima zi de Paşte.

Pe malul Timișului, însă, oamenii şi-au adus motoarele, ATV-urile şi chiar skijeturile, chiar dacă unora le-a cam lipsit antrenamentul și au căzut în apă.

În vestul ţării, ploaia i-a făcut pe oameni să rămână în case. La Oradea, doar câteva dintre grătare s-au aprins, iar la Cluj, în loc de mici, pe plite au sfârâit peştii proaspăt scoşi din baltă.

Pescar amator: „Aer curat, linişte, distracţie, o ieșire cu familia”.
Reporter: „De ce nu aţi mers la un grătar?”
Pescar amator: „Pentru că este mai frumos la pescuit”.

Copil: „Am prins un peşte numit crap, patru bucăţi, dar sunt chiar bucuros de partida asta, pentru că am avut şi un peşte mare!”

Tags: 1 mai, gratar, mici,


VIDEO PROTVPLUS.RO