Cum a ajuns un fost pugilist si fotbalist roman sa moara batut intr-o sectie de politie din Ungaria

Ultima actualizare: 15-04-2013 06:47

Cei doi politisti suspectati ca au omorat in bataie un roman de etnie maghiara intr-o sectie de politie din sud-estul Ungariei au fost adusi in fata unui judecator.

Acesta a decis ramanerea lor in arest preventiv pentru 30 de zile. Intre timp, s-a aflat cate ceva despre victima acestei brutalitati socante. Avea 47 de ani, era din Satu Mare si avea trei copii.

Bara Iojef era un barbat in putere, care in Romania facuse box si jucase fotbal. Ar fi putut sa se apere, cand politistii au tabarat pe el, dar nu se stie daca a facut-o. Femeia cu care traia de 15 ani aproape ca nu l-a recunoscut la morga, atat de tumefiata ii era fata de la lovituri.

''Nu vreau decat sa-i spalam numele lui Joszef''

Cand a fost ridicat de politisti, care il banuiau ca furase o drujba, Iojef si-a sunat un prieten. Astfel, acesta a fost martor indirect la tragica lui patanie.

''Era clar ca erau brutali, erau infometati de sange si plini de furie necontrolata'', spune un prieten al victimei.

Cei doi politisti, cu varste de 26 si 30 de ani, au fost audiati ieri si s-au ales cu mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Unul dintre ei sustine prin intermediul avocatului ca este nevinovat.

''S-a folosit in mod legitim forta fizica, nu a fost disproportionata'', a spus avocatul Laszlo Szucs.

Celalalt, care avea pumnii juliti de la loviturile pe care i le aplicase romanului, si-ar fi recunoscut vinovatia, potrivit presei locale. De altfel, in zona, oamenii le stiu de frica politistilor.

Si acest om spune ca a fost batut crunt de niste oameni ... "ai legii", incat a stat cateva saptamani in spital.

''Ne e frica, si noua si copiilor. S-a ajuns sa omoare pe cineva in bataie, din pacate. Tuturor ne e frica'', spune acesta.

Bara Iojef a fost arestat luni, si dupa doua-trei ore de interogatoriu si-a dat ultima suflare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO