Criza locurilor ATI. Familia unui pacient din Sibiu a găsit la limită un loc pentru a-l salva

Ultima actualizare: 10-11-2020 17:56

Situaţie dramatică la Sibiu unde numărul bolnavilor de covid depăşeşte capacitatea de îngrijire a spitalului. Familia unui pacient de 47 de ani a căutat cu disperare un loc la terapie intensivă pentru a-l salva pe cel drag aflat în stare gravă.

În acest timp trupurile celor răpuşi de noul virus nu mai încap la morga spitalului, iar numărul de cazuri continuă să crească.

Fratele pacientului a făcut un apel pe rețelele de socializare: ”Avem nevoie de ATI, avem nevoie de o cameră la ATI pentru fratele meu. Vă rog din suflet, daţi share, întrebaţi în stânga şi în deaptam, vă rog din suflet, o să salvaţi o viaţă care a făcut numai bine. Vă rog, daţi share pentru că nu a făcut nimic rău niciodată, vă rog ajutaţi-ne. Mi-au spus în ţară că nu mai sunt locuri, nu-l putem pierde pe Sorin".

Acest bărbat din Sibiu nu a găsit alt mijloc de a-şi salva fratele decât acest apel disperat. Sorin Boica are 47 de ani şi se luptă să trăiască.

Sorin este voluntar în cadrul unui ONG şi de când a început pandemia s-a luptat să ducă alimente şi măşti oamenilor nevoiaşi. Până într-o zi când boala l-a doborât din picioare.

La rândul său, a avut nevoie de ajutor. Oamenii au donat pentru el plasmă, însă acum are nevoie de terapie intensivă, pe care doar sistemul sanitar i-o poate asigura.

Adrian Boica, fratele lui Sorin: "Am sunat la Raed Arafat şi mi-a răspuns într-un final şi mi-a spus: stimate domn, situaţia este la fel în toată ţara, nu sunteţi doar dumneavoastră. Staţi liniştit e pe lista numărul 40. Am sunat la cinecam crezut noi de cuviință, s-a eliberat un loc la Cluj, un loc la Timişoara, la Oradea, la Hundoara. În doar câteva minute a dispărut".

În ceasul al 12-lea, medicii din Sibiu au găsit o soluţie şi pentru acest pacient!

Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al spitalului municipal Sibiu: "Un aparat de ventilaţie mobil transportat în secţia de boli infecţioase, pacientul este parctic ventilat. Este ntr-o stare mult mai bună şi sperăm că rămâne în această stare".

La spitalul din Sibiu situaţia este din ce în ce mai gravă!

Florin Grosu, director medical spitalul judeţean Sibiu: "Încă nu suntem în colaps, suntem la capacitate maximă, dar începem să simţim că la un moment dat nu o să mai putem asigura servicii medicale pacienţilor care se prezintă".

Din nenorocire, după ce în judeţul Sibiu au murit 259 de pacienţi, majoritatea în ultimele săptămâni, a fost necesară amenajarea unei morgi suplimentare, într-un container special.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO