Cosmarul unui roman care a facut degeaba puscarie in Lille. Da statul roman si statul francez in judecata pentru 1.000.000EUR


Ultimul update: Sambata 30 August 2014 07:14
Data publicarii: Miercuri 27 August 2014 13:36
Categorie: Stiri actuale

Dupa ce a facut degeaba puscarie in Franta, timp de cinci luni, un tanar din Botosani a dat in judecata statul francez, dar si pe cel roman.

Marius Murariu, din Botosani, a fost condamnat in urma cu trei ani, de un tribunal din Lille, pentru talharii pe care NU le-a comis! Autoritatile nici macar nu au verificat daca el a fost in orasele in care s-au petrecut atacurile, in perioada respectiva. Barbatul de 33 de ani isi cauta acum dreptatea in instanta si cere daune de un milion de euro.

Cosmarul romanului a inceput dupa ce, in urma unei vizite la niste rude in Italia, si-a pierdut pasaportul. Un strain care comisese mai multe infractiuni i-a folosit datele. Ulterior, acesta a fost eliberat dar a mai dat alte spargeri iar politistii francezi, care aveau de fapt semnalmentele lui Murariu, l-au cautat prin Interpol.

Murariu se afla in Romania cand autoritatile din Lille au cerut extradarea lui fara a face prea multe verificari. Ar fi aflat astfel ca in 2003, atunci cand au fost comise infractiunile, el nu calcase pe teritoriul francez.

Nici cand si-au dat seama de greseala si l-au eliberat, francezii nu au facut nimic pentru tanar, lasandu-l sa plece spre Romania fara niciun ajutor. Acum barbatul din Botosani a dat statul roman si pe cel francez in judecata si solicita daune de un milion de euro pentru eroarea judiciara dar si pentru suferinta pe care a fost nevoit sa o indure in cele 110 zile de detentie.


 

Tags: roman, puscarie, franta,

VIDEO PROTVPLUS.RO