Tragedie într-o localitate din Dâmbovița. Un băiat de 6 ani a murit sfâșiat de câinii pe care părinții îi țineau în curte, ca să îi apere de hoți. Familia copilului ar putea fi acuzată de neglijență și ucidere din culpă.

Atenție, urmează detalii, care vă pot afecta emoțional.

Familia băiatului creștea în curte 18 câini. Pe patru dintre ei îi ținea liberi: doi ciobănești caucazieni, un Malinois și un metis. O parte sunt încadrați în clasa celor periculoși și trebuie declarați la poliție.

Cel mic ieșise ca să se joace cand animalele s-au repezit asupra lui. Pană să ajungă doctorii - cu două echipaje de la Ambulanță - copilul a pierdut mult sânge.
 

Vecinii au văzut câinii liberi pe stradă și se temeau de ei

 

Dr. Corina Corneanu, Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa: ”Avea plăgi multiple muşcate de câini. Copilul a fost resuscitat, dar leziunile erau incompatibile cu viaţa. Profunde erau la nivelul gâtului, dar şi la cap, torace şi membrele superioare”.

Raluca Bâzganu, mama băiatului: ”Tot ce s-a întâmplat a fost într-o fracțiune de secundă. Copilul... el... în permanență a stat cu aceste animale. Nu îmi explic”.

La faţa locului au sosit şi poliţiştii, care au luat declaraţii celor din familie, dar şi martorilor pentru a înţelege cum s-a produs această nenorocire.

Familia s-a mutat în gospodăria de la Conţeşti vara trecută. Oamenii au casa în construcţie, iar apropiaţii lor povestesc că hoţii le-au furat de mai multe ori din materialele depozitate în curte. Acesta ar fi fost motivul pentru care și-au luat nu mai puțin de 18 câini.

Adina Torsin, mătuşa copilului decedat: ”Ei fiind în construcţii, de atâtea ori au venit hoţii şi au furat. Omul să se păzească, cu tot cu câini or venit şi or furat. A dat drumul la câini. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu câinii, probabil nu i-a legat dimineaţă”.

Vecinii povestesc că au văzut mai văzut câinii lăsaţi liberi pe stradă şi se temeau de ei.

Nicoleta Coman, vecina familiei: Sunt ciobăneşti, foarte mari, au venit aici, la poartă, am intrat repede în curte.
Reporter: Erau liberi?
Nicoleta Coman: Da, pe drum, s-au chinuit de i-au băgat în curte. Dacă ştiau că sunt agresivi trebuia să îi ţină în cuşti”.

Familia mai are un copil de patru ani, iar mama este înscărcinată

Elena Dragomir, vecina familiei: La poartă, eu i-am dat cu lopata de la poartă, sunt din rasă d-aia caucazian.
Reporter: Sunt periculoşi?
Elena Dragomir: După cum se vede, da. Dacă voiau să intre peste mine în curte. Să îi ţină sub supraveghere, să le facă ţarcuri, nu să îi lase aşa pe drum”.

Familia mai au un copil de patru ani, iar mama este însărcinată în şapte luni.

Ilie Polozache, vecin: ”Mai mare necaz ca ăsta cum să fie. Dacă nu a fost supravegheat, copilul se duce. Ce îi trebuie câine d-ăsta să îţi omoare copilul?!”.

Prieten al familiei: ”E şi gravidă, Dumnezeu să o întărească, mama copilului e şi gravidă, Doamne, Dumnezeule”.

Părinții copilului au declarat în fața anchetatorilor că aveau câinii de mici și că animalele nu erau agresive. Părinții pot fi acuzați de neglijență sau chiar de ucidere din culpă.