Două persoane rănite și mașini avariate din cauza vântului puternic. Situația în țară


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 12:16
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 09:29
Categorie: Stiri actuale
copaci doborati, bucuresti

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au avut, până sâmbătă dimineaţă, 130 de intervenţii după ce, din cauza vântului puternic, 34 copaci şi 7 stâlpi au căzut, iar mai multe table au fost desprinse de pe acoperişuri.

UPDATE 12:15 Situația în Mehedinți

Două localităţi au rămas fără energie electrică, şapte apeluri la Dispeceratul ISU Mehedinţi care semnalau urgenţe medicale, iar altele anunţau probleme generate de zăpada de pe carosabil au avut loc în ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt puternic, lapoviţă şi ninsori la nivelul judeţului.

"Un copac căzut pe trotuar în zona 1 Mai din municipiul Drobeta Turnu Severin şi două localităţi nealimentate cu energie electrică din cauza producerii unor avarii. Este vorba de localităţile Ghelmegioaia şi Ostrovul Corbului, în acest moment situaţia fiind remediată. La această oră nu sunt semnalate autoturisme blocate sau persoane cu afecţiuni medicale la care să nu se poată ajunge din cauza vremii nefavorabile. În dispeceratul ISU Mehedinţi, în ultimele ore, au fost înregistrate 13 apeluri, din care trei semnalau zăpadă pe carosabil, unul a informat despre căderea unui copac, un apel a fost pentru semnalarea unui incendiu de vegetaţie uscată la Putinei, unul, izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit în localitatea Colibaşi, iar şapte apeluri semnalau unele urgenţe medicale la care au intervenit echipajele SMURD", a informat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ISU "Drobeta" al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor.

Mai multe echipe tehnice acţionează sâmbătă în teren pentru remedierea tuturor avariilor. De asemenea, pe drumurile judeţene s-a acţionat pe toată durata nopţii şi se acţionează în continuare pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, acesta măsurând şi 25 cm în unele locuri, potrivit purtătorului de cuvânt Ramona Nistor.

UPDATE 11:20 Situația în Timiș

Mai multe autoturisme au fost avariate de copacii căzuţi din cauza vântului puternic de vineri seara, în judeţul Timiş, pompierii fiind chemaţi să intervină şi pentru stingerea mai multor incendii la coşuri de fum, scrie Agerpres.

ISU Banat a fost solicitat să intervină, vineri, între orele 21.00-24.00 la 19 situaţii de urgenţă dintre care: patru degajări de copaci căzuţi pe autoturisme, fire de energie electrică căzute pe partea carosabilă, în urma cărora a fost afectat un autoturism; patru degajări elemente de acoperiş (tablă, ţiglă etc.), în urma cărora a fost afectat un autoturism; o degajare elemente tunel de trecere, în urma căreia a fosta afectat un autoturism; o degajare cabluri de pe partea carosabilă, a declarat sâmbătă, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea. 

De asemenea, au avut loc şapte incendii ale unor coşuri de fum, un incendiu la un acoperiş şi un incendiu la un stâlp. 

La nivelul ISU Banat din judeţul Timiş a fost activată grupa operativă vineri în intervalul 21.00 - 24.00. 

UPDATE 09:35: 18 județe afectate de fenomenele meteo extreme

În contextul fenomenelor meteorologice, până la ora 07.00, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 județe (Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Constanța, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Iași, Olt, Mureș, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea) și municipiul București și s-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale la 2 persoane rănite, pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 19 persoane, degajarea a 69 de copaci, 15 cabluri electrice, 16 panouri publicitare, 9 stâlpi de electricitate. Au fost avariate 37 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate două tronsoane de cale ferată, 5 tronsoane de drumuri naționale, 6 drumuri județene și un drum comunal.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, sunt nealimentate cu energie electrică 29 localități din 8 județe (Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Timiș și Vrancea), fiind afectați 32.406 consumatori finali. Se acționează în teren cu 41 echipe de intervenție, potrivit unui bilanț MAI.

UPDATE 09:30: Zece persoane rămase blocate în Olt, din cauza zăpezii și a vântului

Pompierii din judeţul Olt au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru salvarea a 10 persoane, aflate în 4 autoturisme, care rămăseseră blocate din cauza zăpezii şi a vântului puternic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii SMURD Slatina, cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi un autocamion, au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Judeţean 546, pentru salvarea a zece persoane blocate cu autoturismele, din cauza zăpezii şi a vântului puternic, scrie News.ro.

Pompierii şi echipajele de deszăpezire au deblocat patru autoturisme, în care se aflau zece persoane, aflate între localităţile Coteana şi Bălăneşti, respectiv Bălăneşti si Mărunţei.

UPDATE 09:15: Situația în București

Ca urmare, au fost avariate 27 de autoturisme, scrie News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că au fost gestionate 130 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov.

Astfel, au fost avariate 27 de autoturisme. Din cauza vântului, au căzut 34 de copaci şi 7 stâlpi, au fost 59 de intervenţii pentru degajarea elementelor de construcţii desprinse, 17 cabluri rupte şi 13 panouri publicitare desprinse.

Pe bulevardul Ion Mihalache, un pom a căzut pe carosabil şi pe şinele de tramvai, o situaţie similară fiind pe bulevardul Mărăşti. Pe Aleea Obcina Mică, un pom a căzut pe patru autoturisme, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru îndepărtarea unor table desprinse.

UPDATE 09:00: Situația în Prahova

Copacii doborâţi de vânt au afectat circulaţia pe mai multe şosele din judeţul Prahova, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), scrie Agerpres.

În localităţile Potigrafu (sat Gorgota), Şotrile (sat Seciuri) şi în Sinaia, şase copaci au fost doborâţi de vânt, blocând parţial sau total circulaţia. De asemenea, cei doi copaci căzuţi în Sinaia au afectat şi firele care alimentau cu electricitate două gospodării.

"Cu ajutorul drujbelor, militarii au reuşit să îndepărteze arborii, traficul rutier fiind reluat în condiţii de siguranţă", precizează ISU Prahova.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO