ANAF-ul scoate la vanzare bolizii confiscati, printre care Lamborghini, Maserati si X5. Pentru ce sume ii puteti cumpara

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22

ANAF-ul incepe sa scoata la vanzare bunurile de lux confiscate de instante. Pe lista se afla un Lamborghini, doua Maserati si mai multe limuzine nemtesti.

In plus, la sfarsitul acestei luni, vor fi scoase la licitatie peste 30 de apartamente din zona de nord a Capitalei, una dintre cele mai scumpe din Romania.

In curtea acestui depozit ANAF stau sub sigiliu masini pe care de obicei le vedem in parcarile hotelurilor si restaurantelor de lux. Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si chiar un Lamborghini. Sunt masini scumpe, confiscate de la inculpatii condamnati definitiv de instante pentru recuperarea prejudiciilor.

Acest Lamborghini Gallardo i-a apartinut lui Hary Mironescu, un om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscala si trafic de ovule in dosarul Sabyc.

Ioan Traian Cuc, biroul de presa DGRFB: "Autoturismul a fost confiscat prin sentinta judecatoreasca definitiva in anul 2014. Proprietarul a refuzat sa-l predea. ANAF l-a identifcat in 2016, l-a luat din fata casei si urmeaza a fi evaluat si valorificat."

Odata ajunse in curtea ANAF, toate aceste masini au doua posibile destinatii. Fie sunt redistribuite catre alte institutii ale statului; ajung pe la ministere, consilii judetene sau primarii, daca aceste institutii fac dovada faptului ca au intr-adevar nevoie de ele, sau sunt scoase la licitatie si castiga cel care ofera pretul cel mai mare.

Doua Maserati Quattroporte au fost confiscate intr-un dosar de frauda in asigurari. Sunt evaluate la 14 , respectiv 16 mii de euro. Iar un Jaguar XKR avariat are pretul de pornire de 11 de euro. Proprietarul s-a infuriat cand politia a venit sa-i confiste masina si a infipt de mai multe ori un topor in caroserie.

ANAF-ul este obligat sa anunte data, locul si pretul de pornire al licitatiilor pe site la rubrica "Anunturi". Acolo gasim si cateva zeci de aparatamente de lux scoase la licitatie in perioada 23-29 iunie. Cheile sunt la inspectorii ANAF care sunt dispusi sa organizeze si vizionari pentru cei interesati.

Ioan Cuc: "Au fost scoase la licitatie un numar de 33 de aparatamente cu preturi de pornire pentru o garsoniera de la 75.000 de euro in suprafata de 50 de metri patrati pana la cel mai scump care este un penthouse in valoare de aproximativ de 280.000 de euro in suprafata de cam 150 de metri patrati.

ANAF-ul vinde asadar aproape un bloc intreg. Iar preturile variaza intre 1100 si 1800 de euro pe metrul patrat fara TVA. Cine se inscrie trebuie sa achite garantii de participare in valoare de 10% din pretul de pornire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO