Cine sunt politicienii care l-au susținut pe Lucan: Boc, Băsescu, Meleșcanu. Medicul a fost decorat și de Patriarhul Daniel

Ultimul update: Joi 01 Martie 2018 13:58
Data publicarii: Marti 26 Decembrie 2017 14:08
Categorie: Actualitate
Traian Basescu, Mihai Lucan

De-a lungul anilor în care profesorul Mihai Lucan și-a construit cariera, realizând cu succes multe operații, acesta a fost susținut și încurajat de politicieni de rang înalt din România și chiar de șefii unor instituții prestigioase, precum SIE.

Astfel, doctorul Lucan a fost decorat de 2 ori de fostul președinte al României, Traian Băsescu, și o dată de Patriarhul Daniel.

Iată și evenimentele:

În noiembrie 2006, președintele României Traian Băsescu a acordat Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer profesorului doctor Mihai Lucan, Şeful Disciplinei de Urologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cu această ocazie, ”șeful statului a precizat că ordinele și medaliile acordate reprezintă o recunoștință a națiunii române pentru valoarea și capacitatea de a fi repere morale și profesionale”.

Mesajul medicilor de la Institutul de Urologie din Cluj: Clinica nu mai acumulează datorii

FOTO (noiembrie 2006): Președintele României, Traian Băsescu, și medicul Mihai Lucan.

În luna mai a anului 2008, pe vremea când Emil Boc era primar al orașului Cluj-Napoca, medicul Lucan l-a operat pe fostul edil de piatră la rinichi.

Intervenția lui Lucan a fost una de succes, astfel că, în 2009, după ce a ajuns premier al României, Emil Boc l-a numit pe Mihai Lucan consilier personal. Detalii aici.

FOTO (2009): Fostul premier Emil Boc, iar în spatele său este medicul Mihai Lucan.

De altfel, în prezent, deputatul USR Emanuel Ungureanu cere declanșarea unor investigații ale autorităților, pentru verificarea legăturii dintre fostul premier Emil Boc și modalitatea prin care Lucan și-a adunat averea ”uriașă”:

Averea uriașă a familiei Lucan provenită în cea mai mare parte din: delapidare, evaziune, mită, înșelăciune nu putea fi strânsă fără ajutorul lui Emil Boc și a altor politicieni care i-au protejat.

Lucan și-a construit Lukfurt pe un teren concesionat de la primăria Cluj pe un preț derizoriu. Voi solicita organelor judiciare să cerceteze legăturile sulfuroase dintre Lucan și Boc. Fostul prim-ministru l-a numit consilier personal pe Lucan după ce a fost operat la clinica privată.

Emil Boc a plătit intervenția chirurgicală? Ne poate arăta chitanța? Mii de clujeni au plătit mii de euro pentru intervenții la Lukfurt. Suntem egali?” - spune acum deputatul USR Emanuel Ungureanu.

FOTO (octombrie 2012): Medicul Mihai Lucan și primarul Clujului Emil Boc.

 

În octombrie 2012, la Cluj se sărbătoreau 20 de ani de la primul program european de transplant renal în România. 1.500 de suflete fuseseră salvate la Cluj, până atunci, la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj, care era condus de profesor doctor Mihai Lucan.

Cu această ocazie, șeful Serviciului Informații Externe de la acea vreme, Teodor Meleșcanu, a avut câteva cuvinte de laudă la adresa lui Lucan:

”E o mare bucurie să vezi că un om care a început un proiect cu foarte mare îndârjire, chiar cu încăpățânare, ajunge până la urmă să îi fie recunoscută munca pe care a făcut-o în timpul vieții lui.

De aceea, cred că cel mai important mesaj pe care l-aș avea este că e nevoie să începem să ne recunoaștem și noi valorile pe care le avem.” - spunea șeful SIE despre medicul Lucan, în anul 2012.

VIDEO

Tot în anul 2012, Patriarhul Daniel i-a acordat medicului Mihai Lucan cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române - Crucea Patriarhală - în semn de apreciere pentru activitatea sa şi de susţinere faţă de activitatea de transplant, "pentru a da viaţă dincolo de moarte".

În luna mai a anului 2013, președintele României, Traian Băsescu, a acordat ”Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Mare Ofiţer domnului profesor dr. Mihai Lucan” ”în semn de recunoaştere deosebită a valorii profesionale, abnegaţiei şi devotamentului faţă de pacienţi, pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Uriașa avere a familiei medicului Lucan

În ultima declarative de avere, familia Lucan avea banii împărțiți în 17 conturi: aproape 800.000 de euro, peste 2 milioane de lei și 350.000 de dolari. În plus, cei doi soți mai dețin în CLuj două case, două terenuri, două apartamente la București dar și tablouri și bijuterii în valoare totală de 35000 de euro.

La toate acestea se mai adaugă afacerea pe care o are, respectiv spitalul privat, despre care anchetatorii spun că l-a dezvoltat cu resursele institutului.

Clinica pe care o deține Lucan a fost ridicată pe un teren concesionat de Primăria Cluj-Napoca în 2004.

Pentru acest teren Mihai Lucan va plăti în total 70.000 de euro și îl va putea folosi atâta timp cât construcția există, potrivit unui act adițional la contractual de asociere. Asta în condițiile în care o asemenea parcelă din apropierea centrului Clujului ajunge să coste chiar și un milion de euro.

Anual, spitalul privat îi aducea chirurgului Mihai Lucan un venit ce depășea 1 milion de lei, potrivit ultimei declarații de avere.

 

Traian Basescu, Mihai Lucan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Traian Basescu, Mihai Lucan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Emil Boc, Mihai Lucan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Emil Boc, Mihai Lucan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Mihai Lucan, fotografiat în avion de un pasager, în ziua de Crăciun. Cartea pe care o citea medicul

Mihai Lucan, fotografiat în avion de un pasager, în ziua de Crăciun. Cartea pe care o citea medicul

Mesajul medicilor de la Institutul de Urologie din Cluj: Clinica nu mai acumulează datorii

Mesajul medicilor de la Institutul de Urologie din Cluj: Clinica nu mai acumulează datorii

Celebrul medic Lucan, decorat de Traian Băsescu, a stat încătușat câteva ore. Cercetat sub control judiciar

Celebrul medic Lucan, decorat de Traian Băsescu, a stat încătușat câteva ore. Cercetat sub control judiciar

Ginerele lui Mihai Lucan ar fi ascuns 10.000 € în rezervorul maşinii. Cum a fost prins

Ginerele lui Mihai Lucan ar fi ascuns 10.000 € în rezervorul maşinii. Cum a fost prins

tir ars

Un TIR cu azotat de amoniu a luat loc în mers. Şoferul a scăpat

Primăria Capitalei se împrumută iar, pentru a amâna o datorie din 2005

Importăm carne de vită din Argentina sau Japonia. Un kg de vită Kobe costă 4500 de lei

Drumul românilor spre Vest blochează autostrăzile din România. Un singur muncitor pe șantiere

Șefii funcționarului care se uita la filme porno, la serviciu, au anunțat ce măsuri vor lua

Un poliţist a ajuns la medic după ce a picat un tânăr la traseu. Ce i-a făcut candidatul

loto 6/49

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 26 aprilie 2018. Cel mai mare report din istorie, la Joker

Imagini șocante în București: un șofer se dă jos și sparge geamul unui Logan

Cel puţin 6 bombe neexplodate, găsite la ieşirea din Focşani. Zona ar putea fi evacuată

Poliţişti pe segway, biciclete şi şalupe, în Timişoara. Reacţia localnicilor

Pensionarii din Târgoviște, victime pe bandă ale metodei ”accidentul”. Au pierdut mii de euro

Un bărbat s-a salvat la limită, după ce i s-au blocat ușile mașinii care luase foc