Cine sunt cei doi soți care au refuzat să li se măsoare temperatura în fața unui supermarket

Ultima actualizare: 21-05-2020 19:23

Doi bărbaţi şi o femeie din Bucureşti au fost încătuşaţi cu forţa, duşi la secţie şi amendaţi după ce au provocat un uriaş scandal la intrarea într-un centru comercial din Capitală.

Conflictul a început după ce doi dintre ei - soţ şi soţie - ar fi vrut să intre în magazin fără mască de protecţie şi au refuzat vehement să li se măsoare temperatura.

În momentul în care au devenit agresivi, paznicii au chemat poliţia, dar atunci încă un bărbat le-a sărit în ajutor. Scenele violente au fost filmată de un martor, dar şi de camerele de supraveghere ale hypermarketului. Reprezentanţii centrului comercial susţin că protagoniştii au regizat incidentul şi au purtat microfoane pentru că sunetul să fie captat cât mai bine. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

"Lăsă mâna! Dă mâna! Dă mâna!
- Nu aşa, nu aşa.... Alo! Nu aşa că nu-i frumos cu forţa. Doamnă, să dea mâna.
- Lăsaţi-mă în pace, mă."

Imaginile au fost surprinse imediat după sosirea echipajelor de poliţie. Trei agenţi de la secţia 24 din Bucureşti încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul de 57 de ani pe capota maşinii de poliţie. Nu reuşesc, aşa că mai cheamă un echipaj.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, bărbatul şi soţia sa au refuzat să le fie luată temperatura la intrarea într-un centru comercial din sectorul 5 al Capitalei. În plus, nu purtau nici masca de protecţie şi au devenit recalcitranti când paznicul le-a cerut acest lucru. Angajaţi au sunat la 112 şi au alertat autorităţile. Cei doi soţi, dar şi un martor care a intervenit în apărarea lor, au fost conduşi la secţia de poliţie şi amendaţi.

"Da' de ce domne? N-am văzut aşa ceva... V-am dat datele personale...
- Da' nu cu forţa..."

"Ochelarul meu! Vreau ochelarii! Uitaţi ce i-aţi făcut!"

Diana Sarca, purtator de cuvânt al Poliției Capitalei: "La momentul în care poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante şi au demonstrat un comportament agresiv. Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform legii 61/1991 pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în atribuţiile de serviciu."

George Adamescu, protagonist incident: "Aveţi un aparat de luat temperatura. Este un cadru medical care face chestia asta, în afară de asta trebuie să asiguraţi o cameră în care să luaţi temperatura. Este un act intim medical. Nu este orice act. Nu este normal aşa ceva! Este ilegal! Încălcaţi legea 46 a Sănătăţii."

George Adamescu: "În jurul orei 17.00 m-am dus cu soţia la Kaufland să facem aprovizionarea, la intrare bodyguardul ne-a oprit încercând să ne termoscaneze. Nici măcar nu m-a întrebat dacă îi dau voie sau nu."

Kaufland susține că totul a fost regizat

 

Referitor la acest incident, reprezentanţii Kaufland au transmis că:

"Incidentul a avut loc acum două zile şi a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist."

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din hipermarket, se vede cum paznicul încearcă să le explice celor doi că trebuie să li se măsoare temperatura şi să poarte obligatoriu masca odată ce intra în magazin. Pentru că refuzul s-a transformat în conflict, paznicii au sunat la 112.

Autorităţile fac eforturi pentru a preveni răspândirea viruslui. De aceea, ne transmit să respectăm pe toată perioada stării de alertă principalele măsuri de protecţie: purtarea măştii în spaţiile închise, distanţarea socială şi măsurarea temperaturii când intrăm în magazine, saloane ori când ajungem la serviciu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO