Cel puțin 200.000 de locuri libere pentru vaccinarea Covid, disponibile din 10 februarie

09-02-2021 16:10


25 de euro per vaccinare, bonus pentru personalul medical din Austria. Cât primesc la o deplasare în cămine

Centrele de vaccinare din România vor avea de miercuri, 10 februarie, cel puțin 200.000 de vaccinuri anti Covid-19 în plus față de actualele stocuri.

Astfel, cei care doresc să se vaccineze, dar nu au mai prins locuri libere pe platforma de programare, vor putea încerca din nou.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, care a precizat că până la data de 9 februarie, în România, au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca.

Dintre acestea, au fost distribuite 981.610 de vaccinuri.

Întrebat de jurnaliști când va putea fi accesată platforma de programare pentru vaccinarea anti Covid-19, reprezentantul STS nu a putut să ofere o oră exactă, precizând doar că acest lucru se va întâmpla ”până la sfârșitul zilei de mâine” (miercuri, 10 februarie, n. red.).

De asemenea, în România se vor înființa încă 180 de centre noi de vaccinare împotriva Sars-Cov-2.

Vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile începând cu 15 februarie până la sfârșitul lunii martie pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare. Din punct de vedere al locurilor care devin, dacă vreți, eligibile pentru programare în fiecare județ, ori de câte ori devin disponibile, noi vom anunța oficial acest lucru. Pe lângă aceste 180 de centre, așa cum am spus și data trecută sau cu alte ocazii, intenționăm ca în a doua jumătate a lunii martie - pentru că am reevaluat numărul de doze disponibile în luna martie, exceptând programările deja făcute pentru prima doză și rapel - excedentul de doze ne va permite deschiderea a aproximativ 200 de cabinete de vaccinare noi în care vor fi distribuite vaccinuri de la Pfizer, în mod deosebit, și probabil vaccinuri de la Moderna, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de persoane zilnic persoane vaccinate. Persoane noi. Asta însemnând după 15 martie.” - a spus dr. Gheorghiță.

Paul Angelescu, Știrile Pro TV: Deci, mâine, apar pe platformă 500.000 de locuri pentru AstraZeneca?

Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Vor apărea la început pentru primele 20 de zile și ulterior, prin glisare, până la sfârșitul lunii martie, în total sunt aproape 500.000 de locuri disponibile, da.

Paul Angelescu, Știrile Pro TV: Și mâine câte vor fi încărcate pe platformă? Câte locuri?

Dr. Valeriu Gheorghiță: ”În jur de 200.000 de locuri.”

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO