Cel mai mare exercițiu NATO din ultimi ani în Marea Neagră. Reacția Rusiei


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 20:44
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 20:05
Categorie: Stiri actuale

În Marea Neagră este organizat cel mai mare exercițiu NATO din ultimi ani. Șase țări, printre care și România, au trimis nave de război.

Desfășurarea de forțe a atras și atenția Rusiei. Agenția de presă TASS a anunțat că armata rusă a mobilizat nave de recunoaștere și a pus în alertă sistemele de rachete de coastă.

La exerciţiul NATO din Marea Neagră - denumit "Sea Shield 19" - participă peste două mii de militari şi 20 de nave militare din şase ţări: Canada, Grecia, Olanda, Bulgaria, Turcia şi România.

În acest moment se execută deplasarea în convoi printr-o zonă minată. Este un exerciţiu simulat. Calea este deschisă de un dragor românesc, urmat de un distrugător canadian şi unul olandez.

Scenariul exerciţiului este unul fictiv - anunţă Ministerul Apărării Naţionale - dar răspunde ameninţărilor prezente din Marea Neagră.

Corneliu Pavel, ofiţer de presă Forţele Navale Române: "În ultimii ani, mai ales după anexarea ilegală a Crimeei de către federația Rusă în 2014, situația conflictelor înghețate în Marea neagră ne-a determinat pe noi împreună cu partenerii din NATO să diversificăm antrenamentele și exercițiile pe mare."

Cornel Tănăsescu, comandant Distrugătorul Mărăşeşti: "Am început cu activități foarte importante cum ar fi exercițiul de trageri cu artileria GunEx. Un exercițiu de convoire şi exerciții de formații, evoluții și manevre tactice."

Exerciţiul din Marea Neagră a atras atenţia vecinilor de la est. Agenţia de presă TASS a anunţa că flota rusă a Marii Nagre a pus în aplicare măsuri pentru monitorizarea navelor NATO - ca reacţie rapidă la situaţii de urgenţă. Ruşii au anunţat că au fost mobilizate nave de recunoaştere şi de atac, iar sistemele de rachete de coastă sunt în stare de alertă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

O bătrână a murit mutilată de câini după ce a fost trimisă acasă de medicul de gardă
Noi pachete cu cocaină, găsite la malul mării. Inscripțiile misterioase de pe droguri
Primele imagini cu românca moartă la Paris. Mărturia iubitului ei după tragedie
FULLSCREEN
Cel mai mare exercițiu NATO din ultimi ani în Marea Neagră. Reacția Rusiei
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO