Care este meniul lui Gigi Becali in inchisoare: paine cu marmelada si iahnie de fasole cu carnati

×
Codul embed a fost copiat

Urmeaza trei saptamani de carantina la penitenciarul de maxima siguranta Rahova, perioada in care specialistii il vor evalua pe Gigi Becali din punct de vedere medical si psihologic, dar mai ales ii vor individualiza modul de executare a pedepsei.

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina impart aceeasi camera de detentie la Penitenciarul Rahova, pot participa la activitati recreative si se pot plimba doua ore, la micul dejun au primit paine cu margarina si marmelada, iar la pranz vor avea supa cu galuste si iahnie de fasole cu carnati.

Cum se vede averea lui Becali din elicopter. McDonald's i-a platit 2 mil. EURO pe un petic de pamant - imagini de colectie

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat marti pentru Mediafax ca Gigi Becali, Dumitru Cioflina si Victor Babiuc stau in aceeasi camera de detentie in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina. Cei trei vor fi supusi in aceasta perioada unor evaluari si investigatii medicale.

In prima zi de detentie, Becali, Babiuc si Cioflina pot participa la activitati recreative si se pot plimba maximum doua ore, a precizat Livadariu.

Citește și
Gigi Becali
Gigi Becali, despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Basescu. "Voi ataca decizia la CEDO"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Acestia au avut, in meniul primei zile de detentie, la micul dejun margarina, ceai, paine si marmelada, la pranz vor primi supa de galuste si iahnie de fasole cu carnati, iar seara vor manca tocanita de legume, a mai spus Gabriela Livadariu.

Becali, inchisoare in regim semideschis

Cel mai probabil, George Becali va face inchisoare in regim semideschis, ceea ce inseamna ca va putea iesi la munca atat in interiorul inchisorii, cat si in afara ei, insa de fiecare data va fi insotit de un gardian.

Dupa cele 3 saptamani petrecute la Rahova, el va fi transferat la pentinenciarul Jilava, pentru ca pedeapsa primita este sub 5 ani - o perioada limita care determina locul in care un condamnat este detinut. Tocmai pentru ca are 3 ani cu executare, va fi transferat la Jilava. Acolo i se pregateste deja o camera de detinere si nu este neaparat o camera speciala, dedicata lui George Becali. Insa, pentru ca este patronul echipei de fotbal Steaua si pentru ca este un om de afaceri controversat, gardienii de acolo isi iau masuri de precautie, pentru a nu exista eventuale manifestari de antipatie la adresa sa.

Averile celor 8 grei din fotbalul romanesc. Ce risca financiar in cazul in care vor fi condamnati

Cel mai probabil, el va fi cazat alaturi de omul de afaceri Marius Locic, unul dintre cei condamnati de curand intr-un dosar de coruptie, si, sa nu uitam ca Locic a fost multa vreme unul dintre sponsorii echipei de fotbal Steaua Bucuresti.

In perioada in care se va afla la carantina la Rahova, dar si dupa aceea, George Becali va avea anumite drepturi: in primul rand cele referitoare la vizite si pachete de alimente. De asemenea, va putea vorbi la telefon cu familia lui, in special dupa ce va fi transferat la Jilava, unde va putea folosi telefoanele publice ale penitenciarului ori de cate ori va dori. Nu in ultimul rand, Becali va putea iesi la munca, un detaliu foarte important, pentru ca fiecare zi de munca poate insemna ore si, ulterior, zile adaugate la perioada de executare a pedepsei.

Din acest motiv specialistii spun ca, desi are de executat 3 ani de inchisoare, Gigi Becali are posibilitatea sa fie eliberat conditionat dupa doar 1 an si jumatate. Totul depinde de modul in care se va comporta si, mai ales, de recompensele pe care le va primi. Mai mult decat atat, in ipoteza in care el va scrie si o lucrare stiintifica - varianta care poate fi luata in considerare - Gigi Becali ar mai putea castiga alte cateva zile de libertate.

Babiuc si Cioflina ar putea sta cel mult opt luni la inchisoare

Fostul ministru Victor Babiuc si generalul Dumitru Cioflina, condamnati luni la cate doi ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri, ar putea sta in detentie cel mult opt luni.

Potrivit Codului Penal, condamnatii barbati trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de inchisoare, din cei doi ani la care i-au condamnat judecatorii instantei supreme, in dosarul schimburilor de terenuri MApN-Becali.

Gigi Becali, in varsta de aproape 55 de ani, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare in acelasi dosar, va sta dupa aproximativ doi ani. Potrivit legii, condamnatii care executa pedepse ce nu depasesc 10 ani de inchisoare pot beneficia de eliberarea conditionata dupa ce executa cel putin doua treimi din pedeapsa.

Gigi Becali - Cum a ajuns de la lacatus-mecanic un milionar in Parlamentul European

Potrivit deciziei de luni a instantei supreme, lui Becali ii vor fi oricum scazute zilele din intervalul 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv in dosarul sechestrarii de persoane.

Becali a declarat, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa, mentionand ca se simte tradat de statul roman si ca va utiliza toate mijloacele legale impotriva sentintei

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Tot in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata.

In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioana Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond.

Decizia de luni a instantei supreme, care este definitiva, a fost luata cu majoritate de voturi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
CTP despre Gigi Becali:
CTP despre Gigi Becali: "Puscaria sfinteste Romania. Are mai multa demnitate decat Adrian Nastase"

Cristian Tudor Popescu a comentat evenimentele din jurul condamnarii lui Gigi Becali la Editia Speciala a Stirilor ProTV cu Andreea Esca.

Gigi Becali, despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Basescu.
Gigi Becali, despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Basescu. "Voi ataca decizia la CEDO"

Gigi Becali a facut primele declaratii dupa ce a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.

Zmarandescu, dupa ce Becali a fost condamnat:
Zmarandescu, dupa ce Becali a fost condamnat: "Nu rezista nici doua luni." MM Stoica: "E o executie"

GIGI BECALI, CONDAMNAT LA INCHISOARE | Finantatorul Stelei a primit 3 ani de inchisoare cu executare in urma schimbului de terenuri cu MApN.

GIGI BECALI CONDAMNAT LA 3 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE
GIGI BECALI CONDAMNAT LA 3 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Gigi Becali a fost condamnat definitiv pe 20 mai 2013 de catre instanta suprema la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN,.

CONTRASTUL GIGI BECALI, milionarul fara bani in banca. De la fapte caritabile la jigniri memorabile
CONTRASTUL GIGI BECALI, milionarul fara bani in banca. De la fapte caritabile la jigniri memorabile

Gigi Becali, nascut in 1958 in Braila, este deputat in Parlamentul Romaniei, europarlamentar si finantatorul celui mai titrat club de fotbal din Romania.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.