Ce a rămas în urmă după Congresul PSD de la Sala Palatului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Gunoaie congres PSD
News.ro

4.000 de delegați ai PSD au participat, sâmbătă, la Congresul partidului. După discursuri înflăcărate și voturi pentru noi vicepreședinți, în urma lor au rămas nemulțumiri, proteste și resturi de mâncare și gunoaie aruncate sub scaune.

 

Cel puţin până în 2019, Liviu Dragnea are locotenenţii pe care şi i-a dorit şi rămâne şef la PSD. Mandatul său de preşedinte a fost confirmat prin aplauze şi nu prin vot la congres.

Cei 4.000 de delegaţi prezenţi au avut de îndeplinit de altfel o formalitate, de a alege candidaţii agreaţi de la centru. Iar vocea contestărilor nu s-a mai auzit, câtă vreme, până la scrutin, de la tribună au vorbit doar liderul Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, de sâmbătă numărul doi din partid. "Jocurile au fost făcute" s-au plâns în zadar nemulţumiţii.

În timp ce PSD își alegea conducerea, mai puțin președintele, afară mai mulți protestatari au venit ”înarmați” cu ouă, ulei și găleți electorale.

În final, aceștia au avut de-a face cu jandarmii, iar senatorul PSD Claudiu Manda s-a referit la ei și a dat exemplu cum în Germania sunt luați cu tunurile de apă.

În interior, lucrurile erau la fel de tensionate pentru unii candidați. După ce nu au fost lăsați să vorbească, Nicolae Bănicioiu și Ecaterina Andronescu, care voiau să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD, s-au retras din cursa și au plecat de la Congres. ”Un simulacru”, l-a descris Nicolae Bănicioiu.

În final, totul a ieșit perfect pentru Liviu Dragnea: a fost aclamat de delegații PSD, iar acum are lideri 100% loiali.

După aproape 9 ore de congres, Sala Palatului s-a golit, iar în urmă au fost lăsate resturi printre și pe scaune, de la ambalaje de sandvișuri, la sticle pline cu mucuri de țigară.

FOTO: News.ro

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO