Cazul incendiului de la restaurantul Beirut, in care au murit 3 dansatoare. Un politist, prins in timp ce lua mita 22.000 EUR

Ultima actualizare: 12-07-2015 02:43

Un politist de frontiera din Constanta a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce lua 22.000 de euro - mita pentru a interveni in dosarul incendiului de la restaurantul Beirut, din aprilie 2014.

Au murit atunci trei tinere, iar alte patru persoane au fost ranite. Potrivit anchetatorilor, agentul i-a promis proprietarului localului ca ar putea aranja anumite detalii in dosar in favoarea lui, prin intermediul unui procuror din Galati.

Agentul a fost prins de procurori chiar in momentul in care primea cei 22.000 de euro.

Politistul acuzat de mita i-a promis lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, ca va interveni pentru o solutie favorabila acestuia in dosarul in care omul de afaceri este cercetat pentru ucidere din culpa.

Interventia urma sa fie facuta de un var al politistului, procuror la Galati. La randul sau, acesta urma sa faca presiuni prin alte persoane influente de la Bucuresti. In schimbul interventiei, Dinca i-ar fi pretins lui Karam, luna trecuta, suma de 22.000 euro, destinata procurorului si intermediarului. Iar pentru el ar fi cerut mobila in valoare de aproximativ 6.000 de euro.

Politistul de frontiera a fost retinut pe baza de ordonanta si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. In aprilie anul trecut incendiul de la restaurant a distrus o cladire cu doua etaje in care mai functionau un pub si un cazino, si a provocat moartea a trei tinere.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO