Adolescenta din Botosani, batuta cu un cablu electric de tatal ei. Fata a luat o nota mica si si-a stricat seria de zece

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15

Caz revoltator in Botosani, unde o fata de 13 ani a ajuns la spital snopita in bataie de tatal ei, cu un cablu electric.

Omul fusese decazut din drepturile parintesti, cu ani in urma, iar copila si sora ei geamana au fost incredintate bunicii. Insa, la cea mai mica nemultumire tatal lor devine extrem de violent, spun vecinii. Copila a luat acum o nota mica si si-a stricat seria de zece, iar barbatul a batut-o atat de rau, incat ranita e la spital.

Tatal fetei de 13 ani recunoaste ca si-a lovit fata cu un cablu de la aparatul de radio. A vrut, spune el, sa o educe. Adolescenta este acum internata cu rani la maini, picioare si pe spate. Apropiatii familiei sustin ca pentru cele doua surori bataile aplicate de tata sunt la ordinea zilei.

In urma cu 8 ani autoritatile i-au decazut din drepturi pe parinti, intrucat acestia suferisera un accident rutier in Spania si, din punct de vedere medical, au devenit inapti sa le poarte de grija copilelor. Asa ca in 2007, gemenele au fost date in grija bunicii paterne.

Tatal lor locuieste insa in aceeasi curte cu ele. Dupa incidentul brutal barbatul este cercetat de politisti, iar Protectia Copilului incearca sa gaseasca o solutie pentru cele doua fete.

Tatal fetei :"Domnule, nu imi puneti intrebare de baraj! Da, am lovit-o. Cu cablu da, cu un cablu din cauza ca a stat o noapte cu maica-sa si nu m-a anuntat si pe mine."

Fata batuta acum de acest om avea, pana in urma cu putin timp, numai note de 10 la scoala. Rezultatele ei au inceput sa scada insa din cauza situatiei grele de acasa. Iar tatal vrea sa o disciplineze cu bataia.

Bunica fetelor: "Ele-s mai distractive, sa se mai duca, iar el (tatal) fiind bolnav ca a avut accident in Spania, s-a enervat prea tare. Acum a promis ca s-a cait, ca nu se mai apropie nici cu un deget de ea."

Parintii fetelor au fost declarati inapti, din punct de vedere medical, sa aiba grija de fete, in urma unui accident de masina si a unor lovituri suferite la cap. Desi autoritatile le-au incredintat pe gemene bunicii, tatal sta in aceeasi curte cu ele.

Tatal fetei: "10, 10, 10, 7, 7, 10, 9, 8. Erau bune inainte, iar acum a luat 4 la teza la matematica."

Reporter: "Asta v-a suparat tare?  Tatal fetei:" Foarte rau."

Si la fiecare abatere de la regulile lui, le snopeste in bataie - spun cunoscutii familiei. Acum, o nota mica a dezlantuit nebunia.

Medicii spun ca fata a ajuns la ei plina de vanatai si va avea nevoie de mai multe zile de internare.

Ioana Asaftei, Spitalul Judetean Botosani: "Mai are nevoie de ingrijiri, are rani pe maini, la picioare si pe spate."

Cei de la Protectia Copilului incearca acum sa gaseasca o solutie pentru cele doua surori.

Felicia Mihai, reprezentant DGASPC Botosani: "Vom indruma bunica sa ia masuri impotriva barbatului, sa obtina un ordin de restrictie."

Politistii il cerceteaza pe barbat pentru violenta in familie, inclusiv pentru rele tratamente aplicate minorului. Daca este gasit vinovat isi poate petrece urmatorii 3 ani la inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO