Casă mistuită de flăcări în Bacău. Copiii au scăpat, părinții au șanse minime de supraviețuire. ”Spunea că moare, moare”

Ultima actualizare: 24-06-2020 09:26

Un incendiu puternic a mistuit marți seară locuința unei familii din Moineşti, județul Bacău. Doi soți și cei doi copii ai familiei au ajuns la spital cu arsuri după ce au ieșit cu greu din locuința cuprinsă de flacări.

 

Vecinii au încercat să îi ajute, însă flacările s-au extins cu repeziciune și locuința a ars în întregime.

Părinții sunt în stare gravă, în timp ce copiii sunt în afara oricărui pericol.

Vecinii au auzit țipete și au văzut flăcări ieșind de sub acoperișul casei.

Primii care au reușit să iasă au fost copiii și apoi cei doi soți ale căror haine încă ardeau când au ajuns afară.

Vecin: Era fum și pală până sus.
Reporter: Ei cum de au rămas înăuntru?
Vecin: Are în partea cealaltă ieșirea și eu am prin față intrarea. Acolo s-a aprins”.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat în locuință și cum flacările au cuprins întreagă casă atât de repede. Vecinii au încercat să stingă focul însă vâlvătaia era prea puternică.

Vilma Gabor, mama victimei: ”El, când a ieșit afară, a luat foc și nora mea și feciorul au ieșit în pielea goală și aveau și 2 copii. Puneam apă pe băiat și spunea că moare, moare, până a venit salvarea”.

Pompierii au intervenit cu 5 autospeciale. Misiunea lor nu a fost însă deloc ușoară pentru că în casă erau depozitate mai multe lucruri.

Doru Onica, ISU Bacău: ”Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Lucrăm pentru lichidare și stabilirea cauzelor incendiului”.


Echipajele de la Ambulanță i-au preluat imediat pe membrii familiei și i-au dus la spitalul din Moinești unde au primit îngrijiri medicale.

 

Cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, părinții au șanse minime de supraviețuire

 

Copiii au fost transferați la Bacău, în timp ce soții au fost transferați către Iași și București cu arsuri extrem de grave.

Alina Zală, director medical Spitalul Moinești: ”Cei doi adulți în stare influențată cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului. Copiii se aflau în stare bună, cu arsuri de gradul 1 și 2 pe membrele superioare”.

Copiii sunt în stare bună, iar medicii spun că sunt în afara oricărui pericol.

Părinții lor au suferit arsuri grave și medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO