Deputaţii au adoptat moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii: ”Se ocupă de tunuri”

Nelu Tataru
Inquam Photos / George Calin

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fi adoptată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor cu majoritate de voturi: 164 voturi 'pentru', 85 'contra' şi 48 de abţineri.

 

Potrivit legislaţiei, adoptarea moţiunii nu duce automat la demiterea ministrului.

Moţiunea intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" a fost dezbătută marţi de deputaţi, fiind prezentată în plen de deputatul PSD Georgeta Holban.

Deputaţii social-democraţi, semnatari ai moţiunii simple, au solicitat demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, motivând că ”se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

Citește și
Paul Stănescu
Prima măsură pe care o va lua PSD după ce va demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură
Lavrov: Republica Moldova va fi „următoarea victimă a războiului hibrid dus de Occident împotriva Rusiei”. Reacția Chișinăului

”Sănătatea românilor este sau ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, a oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. ”Sănătatea nu este prioritate” - ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României. După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ”privatizeze” sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ”tunuri”, ”vânzări de mască fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ”tunuri”, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, se arată în textul moţiunii simple.

Tătaru: ”Personal, aceste acuze sunt dureroase”

 

În replică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că ”nu ar fi drept” faţă de populaţie şi de corpul medical să plece din funcţie în acest moment şi a mărturisit că şi-ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie - aprilie, când ”se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

”La punctul trei se vorbeşte de demisie de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, aş fi vrut să mi-o ceară cineva în martie - aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare şi în această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare. Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a afirmat că acuzele din moţiunea simplă sunt ”dureroase”, în contextul în care de 30 de ani este în ”slujba pacientului”.

”Personal, acest acuze sunt dureroase, în contextul în care de la vârsta de 14 ani, începând cu Liceul sanitar, mai mult de 30 de ani, mi-am desfăşurat-o în slujba pacientului. Am fost acuzat de numiri. Numirile s-au făcut conform legii. Nu poţi să ştii acea persoană în folclorul local ce are în spatele lui. Nu mi-am pus rude în Consiliul de administraţie la Unifarm sau Antibiotice şi ştiţi foarte bine acest lucru şi am explicat în toate cazurile când a fost nevoie”, a arătat Tătaru.

Ministrul a spus că nu a interzis şi nu va interzice nicio testare care se face după un protocol, după o procedură, într-un cadru organizat, securizat medical.

Potrivit lui Nelu Tătaru, politicul ”a intrat prea repede în joc”, iar ”medicalul încă nu şi-a revenit”.

”Un sistem sanitar de 30 de ani dezgolit în această perioadă nu are nevoie încă o dată să fie tăvălit”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Deputatul PSD Florin Buicu a declarat că în guvernarea Orban - PNL Sănătatea nu reprezintă o prioritate, iar liderul deputaţilor social-democraţi Alfred Simonis a spus că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este ”naşul programului naţional de cumetrie pe bani publici” şi i-a cerut acestuia să îl demită pe directorul Unifarm.

Liberala Antoneta Ioniţă a transmis reprezentanţilor PSD că au transformat pandemia de COVID-19 în motiv de campanie electorală, iar liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că Nelu Tătaru este un erou naţional şi că PSD este principalul vinovat de creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Reprezentanţii UDMR şi PMP au anunţat deja că nu votează moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Citește și...
Ciolacu: ”Guvernanții vor prelungirea stării de alertă la nesfârşit ca să fure şi mai mult”
Ciolacu: ”Guvernanții vor prelungirea stării de alertă la nesfârşit ca să fure şi mai mult”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că guvernanţii vor prelungirea stării de alertă "la nesfârşit" ''ca să fure şi mai mult''.

Prima măsură pe care o va lua PSD după ce va demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură
Prima măsură pe care o va lua PSD după ce va demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, susţine că prima măsură a social-democraţilor după demiterea Guvernului Orban prin moţiune de cenzură va fi creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.

Ministrul Tătaru, la moțiunea simplă împotriva sa: ”Am o onoare, voi avea în continuare”
Ministrul Tătaru, la moțiunea simplă împotriva sa: ”Am o onoare, voi avea în continuare”

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, a fost dezbătută marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, urmând să fie votată miercuri.

Recomandări
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă:
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă: "Mănâncă puțin și nu-și pot închide ochii"

Mia Shem, tânără israeliană care a apărut în prima înregistrare cu ostatici difuzată de Hamas, la zece zile după atac, a fost eliberată, joi după-amiază, împreună cu o altă femeie.

Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia
Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord.

 

Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională
Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională

Sunt destui românii care se vor cinsti de Ziua Naţională în alte țări. Unii au fugit de temperaturile scăzute în destinații calde cu palmieri, flori şi apă călduţă în piscină.