Cardul comunitar:Proiectul prin care localnicii din Sf. Gheorghe ajung sa doneze bani la cumparaturi

Ultima actualizare: 17-04-2013 06:50

Iti faci cumparaturile mai ieftin si te lauzi si cu o fapta buna! Asa i-a convins o fundatie din Sfantu Gheorghe pe localnici sa doneze bani la fiecare cumparatura in magazinele partenere.

Totul cu ajutorul unui card prin care clientul primeste o reducere de unu la suta din suma platita. La banii economisiti, comerciantul adauga inca pe atat si-i trimite apoi intr-un cont din care sunt finantate diverse proiecte comunitare.

In acest magazin din Sfantu Gheorghe, rar se intampla sa gasesti vreun client fara card comunitar. Peste 17.000 de locuitori din tot orasul il folosesc de fiecare data cand merg la cumparaturi. Sunt multumiti pentru ca economisesc niste bani dar, in acelasi timp, ajuta si comunitatea.

Nu numai cumparatorii au de castigat. Proprietarii magazinelor se aleg astfel cu clienti fideli.

La reducerea de 1% pe care o primesc clientii, proprietarii magazinelor mai adauga inca pe atat. Apoi doneaza banii comunitatii. Cum sunt folositi poate vedea oricine, pentru ca in centrul orasului au fost montate panouri cu actiunile finantate din banii donati: reamenajari de parcuri, concursuri sportive sau burse pentru elevi.

"Avem aici un tanar din Varghis de clasa a patra care canta foarte frumos. A castigat numeroase concursuri. Crista joaca in echipa oarasului, iarasi aici avem un tanar foarte talentat de la Liceul de arta care canta la pian" spune Kinga Bereczki, directoarea Fundatiei Comunitare Covasna.

Fundatia care a introdus cardul comunitar a venit cu o alta idee care s-a dovedit a fi si ea pe placul localnicilor.

Cel mai nou produs al Fundatiei Comunitare Covasna este acest carnetel cu cupoane de reduceri. Se poate cumpara de la orice chiosc de ziare si contine peste 80 de cupoane de reduceri la 14 investitori locali.

"Numai prin acesta metoda putem sa intram in competitie cu firmele mari, globalizate, mari insusi prin faptul ca sustinem comunitatea", spune Istvan Kovacs, proprietar de magazin.

Anul trecut, fundatia a adunat in fondul comunitar al orasului Sfantu Gheorghe peste 160 de mii de lei. Acum, organizeaza cursuri pentru a invata si alte comunitati cum sa se ajute singure.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO