Calatorie simbolica cu trenul regal, de Ziua Nationala. Sute de romani au infruntat frigul ca sa salute familia regala

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23

Plecat in calatorie simbolica de Ziua Nationala, trenul regal s-a intors luni seara, la Bucuresti. In garile de pe traseu, sute de oameni au infruntat frigul ca sa-i salute pe reprezentantii casei regale, dar si ca sa arunce o privire in vagoane.

Principesa mostenitoare Margareta le-a urat tuturor romanilor 'la multi ani' de Ziua Nationala si s-a declarat incantata de primirea calduroasa si de faptul ca oamenii sunt si azi inspirati de Coroana. Iar cei prezenti au remarcat buchetul principesei - din flori rosii, galbene si albastre, ca tricolorul romanesc.

Calatoria simbolica a inceput pe Valea Prahovei, in gara regala din Sinaia. In jurul orei 9, pe covorul rosu si-a facut aparitia Principesa Mostenitoare Margareta, alaturi de Principele Radu. Ei au fost insotiti de Principesa Maria si Principele Nicolae, iar printre invitati s-a aflat si Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, impreuna cu sotul ei.

In tren au mai urcat reprezentanti ai societatii civile, iar Principesa Margareta si principele Radu i-au primit pe reprezentantii autoritatilor locale de pe traseu. La Ploiesti, Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani, precum si in gara Baneasa din Capitala, sute de oameni au intampinat trenul regal cu aplauze, flori si stegulete tricolore.

Trenul comandat de regele Ferdinand si construit la Milano in anul 1928 nu si-a pierdut nici acum din farmec. A fost folosit de familia regala pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial si apoi de conducatorii Romaniei comuniste, inclusiv de Nicolae Ceausescu. Trenul a circulat pana in anul 1978, iar dupa 1990 a fost folosit numai la ocazii speciale, cum sunt calatoriile - de-acum traditionale - organizate de 1 Decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO