Brânzeturile fac ceea ce niciun supliment alimentar nu reuşeşte să facă

Ultima actualizare: 02-10-2019 17:41

Ne interesează să avem un sistem imunitar puternic, dar nu ştim ce să facem în acest scop.

Noi vă invităm să facem o excursie delicioasă de la poalele Făgăraşului până la malurile Oltului. Şi să descoperim cum brânzeturile fac ceea că nici un supliment alimentar nu reuşeşte să facă. Protecţie imunitară reală.

În zona dintre munţii Făgăraş şi o mini-deltă formată de răul Olt găsim brânzeturi de o calitate extraordinară şi nu datorită speciilor bacteriene folosite în maturarea laptelui ci datorită compuşilor volatili din iarbă.

Compuşii volatili din iarbă sunt produşi pentru comunicarea chimică dintre plante şi animale. Nu găsim aceeaşi compuşi volatili în iarbă din Iaşi, ori Constanța, ori Craiova. Aşa facem diferenţa obiectiv între provenienţa brânzeturilor. Se regăsesc şi în laptele animalelor şi fac diferenţa de gust.

Satul Poenița, judeţul Sibiu. Doar 7 case locuite. Şi puhoi de animale. Aici găsim un inginer de produse alimentare care face, alături de o mică echipă, 3 feluri de brânză maturată.

 Pecorino de oaie, tilsit de capră şi caşcaval de vacă. Adică: lapte, sare, cheag de orgine animală şi specii bacteriene diferite.

 După ce sunt puse la maturare, bucăţile enorme sunt spălate la propriu.

 Bacteriile din brânză măturată, odată ingerate, îşi fac loc în tubul digestiv uman. Şi împiedică, fizic, bacteriile - care determină boli - să adere la intestin. Ideal.

Culturile vii de probiotice, precum cele din brânza măturată, ajung lejer în intestine fără să fie distruse de mediul puternic acid al stomacului. Aceasta spre deosebire de capsulele de la farmacii cu pro-biotice, care au nevoie de micro-incapsulare. Ca să nu fie inactivate de stomac.

Vă mai spunem să nu vă feriţi de specialităţile bogate în grasime. Peste 60% găsime găsim în interiorul caşcavalului spre exemplu. Ideal pentru copii şi adolescenţi.

Grăsimea nu îngraşă dacă mâncaţi spre exemplu o bucată de brânză fără alt aliment lângă. Se transformă doar în combustibil pentru corpul uman. Şi nu în grăsime de depozit. Asta dacă faceţi imediat câţiva paşi.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO