"Boala cu o mie de fete" a ucis un om. Barbatul din Sibiu a fost muscat acum patru ani de o capusa

Ultima actualizare: 11-10-2012 00:57

Un fost jurnalist si om de afaceri din Sibiu a pierdut lupta cu o boala nemiloasa: maladia Lyme. Muscat de o capusa in urma cu 4 ani, barbatul a paralizat, si-a pierdut vederea si in cele din urma a ajuns de nerecunoscut.

Dupa ce a trecut pe la mai multi doctori din tara si strainatate, care i-au pus de fiecare data un diagnostic gresit, in cele din urma specialistii din Germania si Marea Britanie au reusit sa-i descopere boala. Din pacate nu a mai putut sa o invinga.

Rudolf a fost diagnosticat cu boala Lyme abia la 3 ani dupa ce a fost muscat de capusa. Din toamna anului trecut, a urmat un tratament puternic la o clinica din Viena. S-a pus pe picioare si, la un moment dat, la inceputul acestui an, parea sa isi revina.

A urmat insa o recadere si, dintr-un munte de om, Rudolf simtea pe zi ce trece cum se stinge ca o lumanare.

Boala Lyme sau Boala celor o mie de fete. Afla care sunt simptomele si care este tratamentul

In cele din urma, boala l-a doborat. Impresionati de tragedie, prietenii si apropiatii lui Rudolf au declansat o campanie prin intermediul careia vor sa-i faca pe oameni sa constientizeze pericolul la care se expun in cazul in care sunt muscati de capuse.

Un semnal de alarma trag si medicii de la Spitalul Judetean din Sibiu. De la inceputul acestui an, peste 300 de persoane au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale dupa ce au fost muscati de capuse.

Specialistii recomanda celor care isi petrec mult timp in aer liber sa poarte pe cat posibil imbracaminte adecvata si sa evite zonele cu iarba inalta. In cazul in care ati fost muscat de capusa este obligatoriu sa va prezentati de urgenta la medic.

Cum sa te protejezi de muscatura capuselor. 5 sfaturi pentru a nu contracta boala Lyme

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO