Taxa "gandita" de locuitorii unui bloc din Arad: birul pe caine. Cat vor sa ii puna sa plateasca pe proprietarii de animale

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00

Scandal intr-un bloc din Arad pentru ca asociatia de locatari a votat o taxa cel putin ciudata: birul pe caine, 100 de lei pe luna.

Sustinatorii ideii spun ca astfel ii vor obliga pe cei care au animale de companie sa curete mizeria pe care cainii ar face-o in jurul blocului sau in lift. De cealalta parte, proprietarii de animale sunt revoltati si considera masura un abuz.

Hotararea a fost luata de comitetul de bloc din cartierul Aurel Vlaicu din Arad si votata de majoritatea locatarilor nemultumiti, spun ei, de mizeria si latratul cainilor.

Locatara: "Sunt multe persoane tinere care lucreaza de noapte, nu se pot odihni. Sa nu va spun ce am gasit in lift! Nu am nimic impotriva cu cei care vor sa aiba caini in apartament, dar iti asumi daca cainele face ceva in lift, aduni dupa el, nu lasi acolo ca sa calce lumea si mizeria din fata blocului si atunci ei se plang ca platesc taxa."

Locatara: "Asa s-a decis, o suta de lei pe cap de animal. Daca ar fi doi, doua sute de lei."

In schimb, luati prin surprindere de decizia asociatiei, proprietarii de caini considera decizia un abuz. Din cele 66 de familii din blocul respectiv, doar patru au caini.

Proprietar de caine: "Nu mi-a venit sa cred, a venit alt proprietar si mi-a zis: taxa a fost neanuntata si mi s-a parut total gresita. E adevarat, sunt patru caini mici, nu latra, nu deranjeaza pe nimeni, sunt scosi afara de putine ori si in primul rand cum poti sa spui ceva daca nu ai dovezi? Daca a facut cainele afara fa-mi poza sau daca ai vazut ca a facut in lift spune-mi sau fa-mi poza!"

Proprietar de caine: "Nu am deloc o parere buna pentru aceasta taxa de o suta de lei pe luna de animal, pai si asa sunt taxe, cu cip, cu carnet, cu toate alea, acum si asta in plus, ce-i asta?"

Dorina Lupse, Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad: "Cuantumul acestui serviciu a fost votat in adunarea generala de catre membrii asociatiei, poate este un cuantum sau o suma mai mare tocmai pentru a descuraja ca locatarii cu animale de companie in continuare sa mai faca mizerie pe partile comune."

Stapanii animalelor vor sa actioneze in judecata asociatia de proprietari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO