Bercea Mondial si nevasta sa, retinuti de DIICOT intr-un nou dosar. Prejudiciul adus statului se ridica la 800.000 de euro

27-11-2014 08:47


Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, dar si sotia lui, Fanica Anghel, au fost retinuti de procurorii DIICOT intr-un nou dosar.

Cei doi sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, prejudiciul adus statului fiind estimat de anchetatori la 800.000 de euro.

Aceleasi acuzatii le sunt aduse si altor doua persoane, administratori ai unor firme controlate, in fapt, de clanul Bercea.

Bercea Mondial a fost adus la DIICOT Craiova de la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de 8 ani si 9 luni, pentru ca si-ar fi injunghiat un nepot.

Si Fanica Anghel se afla in inchisoare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Dupa audieri, cu totii au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, iar joi vor fi prezentati in fata magistratilor de la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventiva.

Masurile cerute de procurori par simbolice, dar nu sunt: ele le anuleaza celor doi orice sperante de eliberare conditionata, iar eventualele condamnari in noul dosar le pot aduce un numar de ani in plus la cei pe care ii executa deja.

VIDEO PROTVPLUS.RO