Indivizii care, săptămâna trecută, i-au legat și i-au jefuit pe un bărbat din Popești-Leordeni, pe soția și pe soacra acestuia, au fost prinși de polițiști.

20.000 de euro au furat hoții din casa păgubitului. Au intrat noaptea cu forța în locuință, susținând ca sunt polițiști.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere care au surprins jaful se văd cel puțin cinci persoane mascate.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul prădat ar fi fost implicat vara trecută într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT.

Polițiștii percheziționează 11 adrese. Au adus deja la audieri 3 suspecți, dar sunt vizate 13 persoane.

Indivizii sunt acuzați de lipsire de libertate și tâlhărie calificată.

Anchetatorii investighează și o posibilă legătură cu un alt dosar de fraudă energetică în care vizată ar fi fost și persoana tâlhărită în urmă cu o săptămână.

Audierile se desfășoră la sediul Inspectoratului Poliției Ilfov.

Jaful de la Popești-Leordeni. Tâlharii care s-au dat polițiști au furat 20.000 € 

 

Cinci tâlhari mascați au pretins că sunt polițiști și au intrat noaptea în locuinţa unei familii. I-au legat pe cei aflaţi înăuntru şi au plecat cu 20.000 de euro şi mașina familiei.

Autoturismul a fost abandonat la două străzi distanţă, iar suspecţii au fugit cu un alt vehicul, care avea plăcuţe de înmatriculare furate înainte de la o altă mașină.

Tâlharii au dat lovitura la ora 3.57 dimineaţa. Camerele de supraveghere din oraşul Popeşti Leordeni au surprins momentul în care unul dintre ei a sărit gardul, ajutat de complici. Apoi le-a deschis poarta şi celorlalți. Cu toţii erau mascaţi.

Ca să pătrundă în locuinţă, cei cinci s-ar fi dat drept poliţişti. I-au legat de mâini şi de picioare pe proprietarul de 59 de ani, pe soţie și pe soacră. Ca să nu ţipe, le-au astupat gura cu nişte haine.

Hoţii au stat în casă până la 4 și 17 minute, apoi au plecat cu un autoturism aflat în curtea proprietarilor, dar şi cu suma de 20.000 de euro găsită în locuinţă.