Ce nu știau tâlharii care s-au dat polițiști și au furat 20.000 € dintr-o casă din Popești Leordeni. Cine sunt victimele

Ultima actualizare: 13-01-2022 08:06

Jaf ca în filme în orașul Popeşti Leordeni, de lângă București. Cinci tâlhari mascați au pretins că sunt polițiști și au intrat noaptea în locuinţa unei familii. I-au legat pe cei aflaţi înăuntru şi au plecat cu 20.000 de euro şi mașina familiei.

Autoturismul a fost abandonat la două străzi distanţă, iar suspecţii au fugit cu un alt vehicul, care avea plăcuţe de înmatriculare furate înainte de la o altă mașină. Polițiștii îi caută și la această oră.

Tâlharii au dat lovitura la ora 3.57 dimineaţa. Camerele de supraveghere din oraşul Popeşti Leordeni au surprins momentul în care unul dintre ei a sărit gardul, ajutat de complici. Apoi le-a deschis poarta şi celorlalți. Cu toţii erau mascaţi.

Ca să pătrundă în locuinţă, cei cinci s-ar fi dat drept poliţişti. I-au legat de mâini şi de picioare pe proprietarul de 59 de ani, pe soţie și pe soacră. Ca să nu ţipe, le-au astupat gura cu nişte haine.

Hoţii au stat în casă până la 4 și 17 minute, apoi au plecat cu un autoturism aflat în curtea proprietarilor, dar şi cu suma de 20.000 de euro găsită în locuinţă. Polițiștii cred că au acţionat la pont.

Popești Leordeni are cel mai performant sistem de supraveghere video din țară, se știe deja traseul din ultimele 3 luni al mașinii

Suspecţii au reuşit să fugă de la faţa locului cu autoturismul proprietarului, o maşină de 15.000 de euro pe care au abandonat-o la două străzi distanţă. De aici, cred surse din anchetă, ar fi fugit cu un alt autoturism care îi aştepta.

Victimele au stat legate aproximativ trei ore, când proprietarul a reuşit să sune la 112.

Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: ”În jurul orelor 07.17 minute, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat, care au precizat că la aceeaşi dată, în jurul orei 4.30, două persoane au pătruns în locuinţa apelantului, după care l-au legat, atât pe el cât şi pe soţia şi soacra acestuia”.

Camerele de supraveghere ale sistemului video din oraş au surprins momentul în care bărbaţii au abandonat mașina furată și au fost preluaţi de un BMW X5, cu numerele de înmatriculare furate de la altă mașină. Suspecţii au fost filmaţi, apoi cum ies spre şoseaua de centură.

Alin Todirean, city manager Popești Leordeni: "Orașul Popești Leordeni este orașul cu cel mai performant sistem de supraveghere video din țară. Sistemul a refăcut automat tot traseul infractorilor pe ultimele trei luni de zile, practic noi știm ce a făcut această mașină în ultimele trei luni în orașul Popești Leordeni și e o chestiune de ore până când aceștia vor fi identificați".

Păgubitul, implicat într-un dosar DIICOT

Potrivit unor surse din anchetă, păgubitul ar fi fost implicat vara trecută într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT.

Ancheta viza atunci zeci de persoane bănuite că ar fi modificat indexul contoarelor de energie electrică de la mai multe hoteluri, restaurante şi service-uri auto de pe litoral.

Vecin: "Ca vecini nu prea i-am văzut, nu ştiu ce servici au, că nu prea apar la suprafaţă, nici la stradă, nici la... mai văd maşina când o parchează seara şi dimineaţa pleacă în jur de ora 9.00".

Deocamdată, suspecţii nu au fost găsiţi de poliţişti. Cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO