Mansarda unui bloc din Gura Humorului, cuprinsa de flacari. 18 apartamente au fost distruse, iar oamenii au ajuns in strada

Ultima actualizare: 16-04-2017 09:53

Flacari inalte de cinci metri au mistuit miercuri seara mansarda unui bloc din Gura Humorului si au semanat panica printre oameni. Zeci de persoane au fost evacuate, unele dintre ele in ultimul moment, dupa cum spun pompierii.

Cinci persoane, printre care si un copil, au ajuns la spital. In tot acest timp militarii au dus o lupta contracronometru cu valvataia si au avut nevoie de ajutor si de la pompieri din localitati din apropiere. In final, 18 apartamente au fost distruse complet, iar alte 60 au fost afectate

Acum in prag de Paste opt familii au ramas fara un acoperis deasupra capului pentru ca apartamentele lor au fost serios afectate.

Valvataia amenintatoare a cuprins mansarda blocului cu patru etaje, aflat in centrul orasului Gura Humorului, aproape de miezul noptii.

Cand au vazut flacarile imense, locatarii au sunat disperati la 112. Unii au reusit sa iasa singuri din case, dar au fost si oameni care au avut nevoie de ajutor.

Tanar: "Eu am scos doi din casa. O femeie in varsta si pe sotul ei, cred."
Reporter: "De unde?"
Tanar: "De la etajul trei. Eu cu un pompier si un prieten de-al meu i-am scos."
Reporter: "Erau mari flacarile?"
Tanar: "Da. Ardea bine."

Locatar: "Am scos copiii si sotia si am iesit din casa fara nimic pe noi. Dam si noi o mana de ajutor. Am participat toti sa scoatem batranii si copiii."

Batrana evacuata: "M-am trezit si nu stiam ce se intampla. Striga lumea ca arde. A venit un barbat si a batut in usa. Nici macar nu am apucat sa imi iau niste pantaloni pe mine."

Incendiul s-au extins rapid pe o suprafata de opt sute de metri patrati. Mansarda a fost distrusa in totalitate si a existat pericolul ca limbile de foc sa ajunga si la un bloc din apropiere.

Pompierii au intervenit cu noua autospeciale si dupa trei ore au reusit sa potoleasca parjolul.

Trei persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum, iar alte doua cu atacuri de panica. Printre ele se afla si un copil.

Alin Galeata, purtatorul de cuvant al ISU Suceava: "O mansarda construita din lemn cu invelitoare din tabla. In aceasta mansarda se aflau persoare care au fost evacuate aproape in ultimul timp, insa din fericire nu am avut raniti grav. Au fost cinci persoane care au ajuns la spital. Trei intoxicati cu fum. Vorbim de o familie, in care se afla si un copilas de patru anisori si alte doua persoane cu atac de panica."

O ancheta urmeaza sa stabileasca de la ce a izbucnit valvataia.

Parteneri