ANIMAȚIE GRAFICĂ: cum a avut loc jaful din Constanța. Prada este uriaşă

Ultima actualizare: 02-10-2019 19:42

Infractorii români sunt din ce în ce mai inventivi, dovadă că la Constanța, indivizi încă necunoscuţi, au escalat un centru comercial, au tăiat acoperişul, şi au coborât în rapel, într-o casă de schimb valutar, de unde au furat 160 de mii de euro.

Ca să pună mâna pe bani, au tăiat seiful cu un polizor. Au escaladat clădirea centrului comercial în care se află casa de schimb valutar şi apoi, cu un polizor, au tăiat acoperişul. Anchetatorii bănuiesc că aveau planurile imobilului pentru că au făcut o gură de acces chiar deasupra locului în care se aflau seifurile.

Ulterior, - cel mai probabil - au coborât pe frânghii şi au sfărâmat balamele seifului.

De acolo au furat 160 de mii de euro după care au dispărut.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IJP Constanța: "Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, au fost ridicate mai multe instrumente suspectate că ar fi fost folosite în actiitatea infracţionala. De asemenea, a fost folosit şi câinele de urmă al serviciului criminalistic.''

Furtul a avut loc în jurul orei 5 dimineaţa şi a fost descoperit de paznicii complexului comercial după ce a sunat o alarmă de incendiu.

Când au ajuns în zona casei de schimb valutar, incinta era plină de fum. Anchetatorii suspectează că hoţii nu sunt la prima faptă de acest fel dar şi că au avut complici.

Reprezentanţii centrului comercial au transmis că, în momentul furtului, sistemul de supraveghere a funcţionat.

"Supravegherea centrului comercial şi patrulele au funcţionat conform planului stabilit. Noi nu putem urmări imagini din interiorul magazinelor. Imaginile la care avem acces sunt cele din zonele comune, nu în interiorul magazinelor", comunicat centru comercial.

Anul trecut, tot în acest centru comercial, a mai fost comis un jaf de 120 de mii de euro, tot în condiţii extrem de suspecte. Cu doar 15 minute înainte de oră închideri, un individ a reuşit să fure aproape cinci kilograme de aur dintr-un stând cu bijuterii."

Hoţii de bijuterii nu au fost prinşi nici până astăzi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO