Animalele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș beneficiază de atenție sporită. Cum sunt ferite de temperaturile ridicate

Dată publicare: 15-07-2021 17:29
Dată actualizare: 15-07-2021 18:04


În miez de vară, îngrijitorii de la Grădina Zoologica din Târgu Mureș le oferă animalelor din captivitate o atenție specială, un meniu bogat în fructe și verdețuri și bineînțeles o hidratare intensivă.

Pe lângă un meniu bogat, animalele se adăpostesc în zone speciale, răcoroase pentru a se feri de soarele dogoritor. Nici îngrijitorii nu au o misiune ușoară pentru că trebuie să se ocupe de cele peste 700 de viețuitoare, chiar și de mai multe ori pe zi.

Tigrii siberieni visează la zăpadă de pe creste de munte, și, ca să reziste în aceste zile toride, au la dispoziție bazine cu apă proaspătă.

Iar pentru alte specii, fructele zemoase sunt meniul preferat pe caniculă.

Sunt însă și animale care adoră căldura. Leii, de exemplu, iubesc soarele, dar până și ei se declară învinși și se retrag în zonele umbroase, la orele prânzului.

Pentru ca temperaturile ridicate să fie mai ușor de suportat, administrația grădinii zoologice a montat pe alei stropitori speciale.


VIDEO PROTVPLUS.RO