Angajații societăţii de salubritate din Ploiești sunt în grevă, iar gunoaiele se revarsă din ghene

Dată publicare: 28-04-2021 16:49
Dată actualizare: 28-04-2021 17:53


O situaţie urât mirositoare o întâlnim la Ploieşti unde gunoaiele se revarsă la propriu din platformele de la colţul străzilor sau dintre blocuri.

Localnicii sunt revoltaţi şi supăraţi de mizeria întâlnită la tot pasul. Angajaţii societăţii de salubritate sunt în grevă, aşa că străzile sunt acum măturate de echipe de voluntari. Adică angajaţi de la teatru, filarmonica, finanţe sau primărie ce au pus mâna pe mătură dis de dimineaţă. Dar gunoaiele rămân. Rău platnicii şi neactualizarea tarifelor sunt doar câteva dintre motivele care au dus la pierderi lunare uriaşe, astfel că nu ne-am putut plăti angajaţii la timp şi aceştia au intrat în grevă susţin reprezentanţii societăţii de salubritate.

Îngropaţi şi sufocaţi de gunoaie, aşa ne simţim - spun revoltaţi locuitorii din Ploieşti.

Ploieştean: ”Cum să fie nenorocire doamnă, ne-a pus să mai facem şi colectare selectivă şi colac peste pupăză nu o mai ridică nici pe aia”.

Localnic: ”Le arunci că parcă îţi e nu ştiu cum d-aia mă şi uităm zic mă unde să pun că n-ai unde, o arunci acolo, au pus alţii. Şi se face grămada mare”.

Angajaţii societăţii de salubritate refuză să mai iasă la lucru şi spun că nu şi-au primit salariile la timp. În urmă cu o lună, şi-au strigat nemulţumirile în stradă.

Administraţia locală a încercat să suplinească lipsa măturătorilor de pe străzi cu proprii angajaţi. Dis de dimineaţă pe câteva artere din oraş artişti ai teatrului, instrumentişti ai filarmonicii, angajaţi de la finanţe sau voluntari care au vrut să dea o mână de ajutor au ieşit la treabă.

Andrei Volosevici, Primar Ploieşti: "Am dat cu mătura şi alaltăieri împreună cu viceprimarul şi subprefectul şi cu consilieri locali că asta e situaţia nu am o problemă că pot să învăţ. Primăria în orice moment, oricine poate verifica vă daţi seama vorbesc în spaţiul public a plătit orice factură pe care o avea”.

Cei de la societatea de salubritate spun că 48 de mii de oameni care nu şi-au achitat facturile, aşa că pierderile lunare depăşesc 600 de mii de lei.

Suntem ţinta unor atacuri mediatice, susţine într-un comunicat de presă conducerea societăţii care ar trebui să ridice acest munte de gunoi. Doar că imagnile îi contrazic. Cu doar câteva zie înainte de sărbătoarea Paştelui cam aşa arată mai toate platformele de gunoi din Ploieşti.

Primăria a sesizat garda de mediu, agenţia de protecţia a mediului, dar şi la poliţia Prahova în privinţa gunoaielor din oraş. Şi deja au început să curgă penalităţile către societatea de salubritate. Asociaţia de dezvoltare intercomunitară ce se ocupă de managementul deşeurilor în Prahova a transmis notificări şi sancţiuni către societate, în valoare de 20 mii de lei.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO