Ancheta in Iasi dupa ce un autobuz al Regiei de Transport Public a luat foc. Este al treilea incident din ultimele saptamani

Ultima actualizare: 31-05-2016 07:00
iasi, foc, autobuz,

Prefectul de Iasi, Marian Grigoras, a anuntat, vineri seara, dupa ce un autobuz cu calatori a luat foc in trafic in municipiul Iasi, ca va sesiza organele de urmarire penala in cazul sefilor regiei locale de transport, relateaza news.ro.

”In calitate de prefect al judetului Iasi voi sesiza organele de urmarire penala cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si distrugere din culpa de catre Regia Autonoma de Transport Public si persoanele fizice din conducerea acesteia, pentru punerea in circulatie in mod repetat, cu nerespectarea dispozitiilor legale, a unor mijloace de transport in comun si punerea in pericol a calatorilor”, a declarat prefectul de Iasi, Marian Grigoras.

El a adaugat ca actiunile de control pe care le-a dispus la regia locala de transport nu au fost suficiente, cerandu-le, totodata, scuze iesenilor. ”Cer iertare iesenilor ca de la preluarea acestei functii nu am reusit sa pun capat acestei stari de pericol”, a mai spus prefectul de Iasi.

Un autobuz al Regiei de Transport Public din Iasi a luat foc, vineri seara, in timpul mersului, iar calatorii aflati in mijlocul de transport au fost evacuati imediat, fara sa existe raniti, fiind al treilea incident de acest fel petrecut in ultimele saptamani in municipiu. Autobuzul, care apartine regiei locale de transport, circula pe ruta Dacia-Copou, iar in zona Liceului Sportiv din oras a luat foc, incendiul izbucnind in partea din spate a mijloului de transport.

Cei cativa calatori aflati in acel moment in autobuz au fost imediat evacuati, iar soferul a incercat sa stinga flacarile cu un extinctor. Intrucat nu a reusit, iar flacarile s-au extins rapid, a fost necesara interventia pompierilor. In urma incidentului, viceprimarul cu atributii de primar al Iasiului, Mihai Chirica, a anuntat ca va fi facuta o ancheta la RATP, iar autobuzul care a luat foc va fi expertizat. Totodata, el a precizat ca a sesizat Parchetul pentru a investiga toate cauzele posibile ale producerii acestui incident.

„Exista semne de intrebare in legatura cu cateva coincidente: faptul ca in doua saptamani, intr-o perioada tensionata, au fost doua incidente asemanatoare, in aceeasi zona. Nu cred in conspiratii, tot ceea ce ne dorim este ca adevarul sa iasa la iveala cat mai repede si mai ales ca astfel de incidente sa nu se mai intample. Rezultatul anchetei va fi
facut public imediat dupa aflarea primelor concluzii”, a declarat Mihai Chirica.

Acesta este cel de-al treilea incident de acest fel petrecut in ultimele saptamani la Iasi, in toate cazurile fiind implicate autobuze ale regiei iesene de transport. Parcul de tramvaie si autobuze al regiei locale de transport este uzat, unele mijloace de transport avand o vechime de cateva zeci de ani. Regia locala de transport din Iasi a intrat in faliment la sfarsitul lunii martie, din cauza datoriilor mari catre stat, autoritatile locale anuntand ca intreaga activitate va fi transferata catre Compania de Transport Public, ce va functiona tot in subordinea primariei iesene.

Sursa foto: http://www.bzi.ro

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO