O mama se lupta cu fostul sot pentru a-si pastra copilul langa ea. Cum vrea sa o ajute Anamaria Nedelcu

Ultima actualizare: 05-08-2016 07:20

S-au derulat scene dramatice in fata Judecatoriei sectorului 6 din Ccapitala. Anamaria Stancu, romanca acuzata de rapire internationala, dupa ce si-a adus fiul din Portugalia, a rabufnit la adresa judecatorilor.

Femeia este disperata ca nu poate sa impiedice trimiterea copilului in strainatate, la tatal sau. O are, de partea ei, si pe Anamaria Nedelcu, cealalta romanca cercetata pentru o cauza similara. Impreuna, vor sa infiinteze o asociatie.

"Ceea ce nu au reusit ong-urile consacrate, incearca cele doua mame: Anamaria Stancu si Anamaria Nedelcu vor infiinta o fundatie care sa lupte pentru drepturile mamelor dar si ale copiilor de a sta alaturi de cele care le-au dat nastere" a relatat Ovidiu Oanta.

Anamaria Stancu este in stare de soc. Dupa doi ani de procese, judecatoria sectorului 6 a amanat verdictul in dosarul in care femeia a cerut ca baietelul pe care il doreste si tatal sau in Portugalia, sa aiba domiciliul recunoscut in Bucuresti.

UPDATE 17:20 Anamaria Stancu, exasperata ca procesul bate pasul pe loc, a izbucnit in plans. "Am un mare gol ca deocamdata nu am dat de justitia pe care o platim din bani publici, in cazul meu, sa fie pentru minor, sa ii apere interesul. Am ajuns sa imi fie frica de judecatori. Deja ma tem de institutiile care ar trebui sa imi apere copilul in Romania, asa ceva nu mi s-a intamplat in Portugalia, eram o straina si m-au ajutat". 

UPDATE 13:20 Judecatorii au decis marti dupa-amiaza ca procesul sa se reia dintr-o perspectiva diferita, relateaza corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Magistratii cred ca exista posibilitatea ca problema stabilirii copilului in Romania sa nu mai poata fi discutata in conditiile in care exista o sentinta de rapire internationala. Mama cere insa ca o echipa de psihologi sa il pregateasca pe copil, daca acesta va fi adus inapoi la tatal sau.

Anamaria Stancu isi pune ultimele sperante in sentinta de marti si are de partea ei un sustinator deosebit: Anamaria Nedelcu, cea care a convins justitia din tara noastra ca nu trebuie sa fie extradata in Canada. Povestile celor doua mame sunt aproape identice. 

Conflictul a aparut intre femeie si fostul ei sot, care este roman, dar care a obtinut intre timp cetatenia portugheza. Anamaria Stancu a avut o casnicie esuata, asa cum a declarat in fata judecatorilor de la sectorul 6, motiv pentru care a divortat si, in urma separarii, s-a stabilit ca baietelul lor in varsta de 9 ani trebuie sa traiasca alaturi de mama. Doar ca, din pricina unor presupuse violente, femeia a fost nevoita sa fuga in tara.

Anamaria Stancu, mama: "Eram batuta in mod frecvent, cu bestialitate. Toate aceste actiuni erau mai lente cand eram gravida, s-au accentuat dupa nasterea lui Rafael. Ma batea ca nu luam mai ieftin, ca nu spalam aragazul."

Violentele ar fi ajuns inclusiv in atentia autoritatilor judiciare din Portugalia, care au decis sa-l condamne pe fostul sot al femeii la doi ani de inchisoare cu suspendare. Asta nu l-a impiedicat insa pe barbat sa o acuze pe Anamaria Stancu de rapire internationala de copii, sa ceara ajutorul Ministerului roman al Justitiei, iar instanta a constatat o incalcare a Conventiei de la Haga, iar femeia a fost obligata sa-si trimita copilul inapoi la tatal lui.

Acum, sentinta Judecatoriei Sectorului 6 poate schimba soarta acestui caz. Anamaria Stancu cere ca justitia sa recunoasca faptul ca ea si copilul ei de 9 ani trebuie sa traiasca in tara. In caz contrar, exista riscul ca hotararea instantei portugheze sa fie executata de un executor judecatoresc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO