ANAF controlează firmele care au mărit „semnificativ” prețurile la alimente și materiale sanitare în pandemie

Ultima actualizare: 20-08-2020 19:58
inspectori ANAF
Pro TV

ANAF a demarat controale la firmele bănuite că au mărit nejustificat prețurile la materiale sanitare și alimente, în timpul stării de urgență și a celei de alertă. Fiscul vrea să afle dacă s-au plătit obligațiile fiscale către stat la vânzarea acestora.

Ținta controalelor ANAF o reprezintă firmele considerate că ar fi mărit „semnificativ” prețurile la bunurile și materialele considerate necesare pentru criza sanitară cu care se confruntă România, se arată într-un document obținut de profit.ro.

ANAF urmărește astfel „identificarea comercianților care au realizat un salt semnificativ de preț și evaluarea modului în care aceștia și-au îndeplinit obligațiile fiscale pe tot lanțul tranzacțional, la finalul unei perioade fiscale", potrivit documentului citat.

La controalele fiscului participă și Direcția Antifraudă, care va folosi analizele de risc realizate anterior în cazul acestor societăți.

Nu sunt primele controale cu acest scop derulate de ANAF, care a mai desfășurat acțiuni similare și în luna martie, în plină stare de urgență. Atunci, inspectorii ANAF au verificat respectarea unor prevederi din ordonanțele militare, respectiv suspendarea activităților economice considerate de risc pentru răspândirea COVID-19 cu privire la:

-comercializarea consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice

-desfășurarea activităţilor comerciale sportive, de organizare a jocurilor de noroc, sau furnizare de tratament balnear şi de îngrijire personală


-comerţul cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400 metri pătrați în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO