Ambasadorul SUA, dupa intalnirea cu Dragnea: "Noi ne mentinem increderea in munca lui Kovesi". Ce a spus despre noile taxe


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 12:50
Categorie: Stiri actuale
Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti s-a intalnit cu liderul copndamnat penal definitiv al PSD, in discutie aparand si tema justitiei.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, la Parlament, la finalul unei intrevederi pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ca isi mentine increderea in munca Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA, activitatea acesteia fiind analizata de autoritatile judiciare din Romania, in care are incredere.

Intrebat daca guvernul SUA si ambasada o sustin in continuare pe Laura Codruta Kovesi, Hans Klem a spus: „Noi ne mentinem increderea in munca ei si aceasta munca a fost analizata de autoritatile judiciare din Romania. Avem incredere in asta”.

De asemenea, chestionat daca Laura Codruta Kovesi este in pericol din cauza scandalului din DNA, ambasadorul a sustinut ca „aceasta va trebui sa fie decizia luata de autoritatile romanesti”.

Cu o zi inainte, liderul condamnat penal definitiv al PSD spusese ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va trebui sa aiba, in perioada urmatoare, o pozitie cu privire la scandalul care planeaza asupra DNA si a procurorului sef Laura Codruta Kovesi. "Este totusi o situatie fara precedent, cu pozitii publice din partea unor magistrati importanti, cu dezvaluiri de acolo, cu pozitii din partea unor procurori, audieri in CSM. Eu cred, parerea mea, ca, cel putin in aceasta faza, ar trebui sa fim atenti si in acelasi timp preocupati”, a spus Dragnea, care a primit doi ani cu suspendare intr-un deschis de DNA.

Klemm, despre masurile economice anuntate de Guvern

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, la finalul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si Statele Unite ale Americii ar putea fi afectata de noile masuri economice anuntate de Guvernul Tudose.

„Am petrecut un timp foarte constructiv, in care am discutat despre parteneriatul strategic dintre Statele Unite cu Romania, ceea ce avem de facut in continuare impreuna Guvernul Romaniei, Parlamentul, pentru a intari acest parteneriat. L-am asigurat pe presedinte ca sunt gata sa lucrez impreuna cu premierul Tudose si cu noul guvern. A fost o ora fructoasa, dar si trista, pentru ca domnul Thompson va pleca din Romania maine. Am fost onorat sa discut cu domnul Dragnea despre aceste oportunitati”, a afirmat Hans Klemm.

Intrebat daca a discutat cu Liviu Dragnea despre noile masuri economice anuntate de Guvernul Tudose, precum impozitul pe cifra de afaceri, ambasadorul a spus: „Da, am discutat despre relatiile noastre in domeniul securitatii, despre dimensiunea economica a parteneriatului nostru care poate fi afectat prin noile masuri”.

Chestionat in continuare daca Romania este, in prezent, un mediu atractiv pentru investitori, Hans Klemm a raspuns afirmativ. „In acest moment da, dar noul guvern trebuie sa faca totul sa mentina aceasta atractivitatea. Si, asa cum am spus (pe 4 iulie - n.r.), stabilitatea, predictibilitatea si transparenta sunt importante si consultarea cu oamenii de afaceri straini, cu investitorii sunt importante pentru a mentine aceasta atractivitate”, a completat ambasadorul.

De asemenea, intrebat daca este ingrijorat de aceasta situatie, diplomatul american a raspuns negativ, explicand ca nu ii place sa vorbeasca despre situatii ipotetice.

„Nu in acest moment, dar nu-mi place sa vorbesc despre situatii ipotetice, dar este foarte important ca guvernul sa trimita semnale corecte companiilor americane si celorlalti investitori straini”, a precizat Hans Klemm.

Chestionat daca schimbarile facute asupra taxarii companiilor sunt in regula sau nu si daca ar trebuit sa schimbam ceva sau sa ramanem pe linia de acum, ambasadorul a reiterat faptul ca trebuie sa existe transparenta si consultari cu toate companiile. „Guvernele din toata lumea, inclusiv guvernul meu, intotdeauna iau in calcul schimbari in politicile economice, fiscale, dar acest lucru trebuie facut cu consultarea partilor interesate, cu oamenii de afaceri, cu investitorii”, a completat oficialul american.

Intrebat daca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si SUA poate fi afectata de aceste masuri, Klemm a spus ca „depinde care sunt masurile”, dar, „potential, da”.


 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO