Alte două persoane au fost reținute în dosarul sclavilor descoperiţi în urmă cu cinci ani, la Berevoieşti

Ultima actualizare: 12-10-2021 17:44

O femeie de 21 de ani şi iubitul ei de 35 de ani au fost reţinuţi de poliţiştii din Argeş în dosarul sclavilor descoperiţi în urmă cu cinci ani, la Berevoieşti.

Anchetatorii spun că au probe suficiente care arată că femeia şi bărbatul ar fi forţat oameni fără adăpost să le muncească în gospodărie şi i-ar fi exploatat la muncă în pădure. La vremea respectivă, zeci de copii şi tineri sărmani au fost ţinuţi în lanţuri, torturaţi şi obligaţi să muncească fără bani.

Mulți localnici din Berevoieşti care au fost martori la abuzurile din 2016 au declarat că nu știau ce se petrecea în gospodării. Au fost arestaţi atunci 38 de oameni.

După 5 ani de anchetă, procurorii au reuşit să reţină încă doi soţi bănuiţi că supuneau la chinuri groaznice oameni ai străzii. I-au convins să meargă în satul lor, unde i-ar fi obligat să lucreze ca nişte sclavi, fără să primească niciun ban.

Florin Popa, purtator de cuvânt IPJ Argeş: ”Cele două persoane ar fi recrutat prin constrângere alte trei persoane, pe care le-ar fi exploatat la locuinţa localizată pe raza judeţului Argeş, atât prin efectuarea de activităţi în gospodărie, cât şi în pădure, în urma acestora obţinând venituri pe care şi le-ar fi însuşit în totalitate”.

Şi copiii acestor oameni trataţi ca nişte robi ar fi fost exploataţi.

Petruța Grancea, sora suspecței: ”Era un copil de 10, 12 ani. Nu ştiu ce îl punea să facă, să aducă o găleată de apă, un braţ de lemne să bage în sobă. Nu l-a chinuit”.

Femeia şi bărbatul au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Sunt acuzaţi de trafic de persoane. Marți vor fi duşi în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Satul Berevoieşti a intrat în atenţia opiniei publice acum 5 ani când descinderire făcute de anchetatori au scos la iveală o întreagă reţea de indivizi care ţineau în lanţuri oameni sărmani. Îi torturau şi îi obligau la muncă forţată.

Anchetator: ”Ii se smulgeau părul din cap cu patentul, erau bătuţi cu biciul”.

Întregul lot de suspecţi de la acea vreme a primit pedepse cu închisoarea de până la 12 ani. Cei doi reţinuţi astăzi riscă aceeaşi soartă.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO