Al șaselea caz de infectare cu coronavirus. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, cu afecțiuni cronice

×
Codul embed a fost copiat

Autoritățile medicale au confirmat miercuri alte două noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în România: un băiat de 16 ani din Timișoara, rudă cu un pacient deja infectat și un bărbat de 71 de ani, din Suceava, întors de curând din Italia.

Dacă adolescentul nu prezintă nici un semn de boală, pacientul din Suceava suferă de limfom Hodgkin și are imunitatea scăzută.

Cu șase îmbolnăviri în total, oficialii fac apel la calm și transmit că nu se pune problema deocamdată, ca vreun oraș să intre în carantină.

Totuși, ca să oprească răspândirea virusului, mai ales că se apropie sărbătoarea Paștelui, ministrul Sănătății le-a cerut românilor din Italia, unde sunt mai multe focare de boală, să nu revină în țară decât în situații urgente.

Al șaselea caz confirmat: un bărbat de 71 de ani din Suceava
 

Miercuri după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Citește și
Coronavirus
Rata mortalității coronavirusului a depășit estimările OMS. Câte persoane au murit până acum
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Publicația News Bucovina susține că bărbatul provine din zona rurală a județului și este cunoscut și cu alte afecțiuni cronice.

Conform statisticilor oficiale, persoanele infectate de coronavirus în vârstă de peste 70 de ani și suferinde de alte afecțiuni cronice sunt cele mai predispuse la deces. 

Potrivit primelor informații oficiale, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

Nelu Tătaru, secretar de stat Ministerul Sănătății: „A stat în Italia mai mult, vreo opt zile. A fost o zi la un control în Italia. El suferă de un limfom Hodgkin, apoi a mai rămas șapte zile la fiul său. Revine în țară pe 28 prin vama Nădlac cu autocarul, izolat la domiciliu, face temperatură, pe trei face test și este pozitiv azi. Nu este la terapie, este în clinică, dar având în vedere bolile și că are imunitate scăzută, este un caz un pic mai deosebit."

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților. 

Raed Arafat a precizat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul MAI, că bărbatul infectat din Suceava va fi transportat la Iași.

”Probabil este venit de afară recent, dar nu avem date”, a spus Raed Arafat. 

Potrivit acestuia, ”nu se pune problema închiderii Timișoarei, știm de unde au venit toate cazurile. Dacă nu mai știm de la cine s-a luat boala, atunci mai putem vorbi. Nu se impune de la numărul de îmbolnăviri”.

Al cincilea caz de coronavirus din România: un băiat de 16 ani

 

În Timișoara, ultimul pacient confirmat cu Covid-19 este un băiat de 16 ani.

Adolescentul este nepotul bărbatul de 47 de ani la care s-a confirmat virusul și care acum două săptămâni s-a întors din Italia cu o cursa WizzAir. La acea vreme, adultul a stat în avion lângă o femeie care are și ea boala.

Băiatul locuiește în aceeași curte cu unchiul lui. Când autoritățile medicale au primit rezultatul analizelor, adolescentul era deja izolat la domiciliu, alături de alte persoane.

Tatăl adolescentului: „În curtea asta suntem 15 familii. Este o curte mare. Toți, toată curtea a avut contact cu el, și direct și indirect. Suntem 50 de persoane. Tot timpul ăsta, din data de 20 și până în data de trei, am stat toți împreună în curte, la masă.”

Reporter: „Inclusiv când domnul era izolat la domiciliu?”

Tatăl adolescentului: „Da, da.”

Imediat ce a fost confirmată boala, autoritățile au decis internarea adolescentului.

Minorul de 16 ani a fost adus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Și el va fi internat într-un salon special.

Virgil Musta, medic Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara:„Stă în acceași incintă cu pacientul care a fost ieri depistat cu coronavirus. Este clinic bine. Nu tușește, are ușoară disfalgie, adica îl doare ușor gâtul."

Tatăl adolescentului: „El a avut o simplă răceală, a fost la doctorița de familie, i-a spus că are o bronșită, i-a dat tratament. Îi curgea o țâră nasul, dar nu are nicio simptomă de virus. L-au găsit la testul de ieri ce ni l-a luat, la toată familia. L-a găsit numai pe el pozitiv. Suntem șase persoane în familie, la care ni s-a luat testele și l-au găsit numai pe el."

Dintre pacienții internați în Timișoara, doar femeia de 38 de ani, prima din oraș confirmată cu Covid-19, a avut simptomele bolii. Medicii spun, însă, că starea ei este mai bună și că nu mai are febră.

Bărbatul care a stat lângă ea în avion, confirmat și el cu coronavirus, este în asimptomatic. Miercuri,i cel de-al doilea test care i-a fost făcut a ieșit negativ, dar analizele vor fi repetate joi.

Deși în Timișoara au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, autoritățile anunță că situația este sub control și nu se pune problema ca orașul să intre în carantină.

Raed Arafat, șeful DSU: „La acest moment nu se pune în discuție izolarea sau închiderea unui oraș, mai ales la Timișoara. Se știe de toate cazurile, cine de la cine. Nu avem niciun caz care a apărut de undeva de unde nu știm originea bolii. Dacă vedem că în Timișoara se începe răspândirea și nu mai știm de la cine, atunci începe discuția de a intra într-o formă de izolare, dar în acest moment nu suntem acolo."

Autoritățile au declanșat, în schimb, o anchetă epidemiologică în cazul adolescentului de 16 ani și urmează să fie identificate toate persoanele cu care a intrat în contact.

În curtea comună în care stau băiatul și unchiul lui, vecinii cer să li se facă și lor analize.

Vecin: „Normal că ne este frică, să nu avem și noi boala asta. Am vrea să ne facă analize să fim ok."

Au fost indentificate persoanele care au avut contact cu tânărul de 16 ani

 

 

Ca urmare a anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică Timiș, au fost identificați contacții apropiați ai tânărului în vârstă de 16 ani, depistat pozitiv cu noul coronavirus COVID-19, în cursul zilei de azi.

 

Acesta este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeș” Timișoara și prezintă o stare de sănătate bună.

Având în vedere faptul că pacientul este elev în clasa a IX a, de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş și directorul şcolii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Toți elevii clasei respective se află izolați la domiciliu sub monitorizarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș.

În cursul zilei de joi vor fi recoltate probe în vederea testării infecției cu noul coronavirus COVID-19, de la contactii apropiați.

În acest moment, la nivelul județului Timiș, sunt 538 persoane, izolate la domiciliu și monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat cel de-al 5-lea caz

 

În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Victor Costache: „S-a pozitivat un contact”

 

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul Sănătății Victor Costache a răspuns: "Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact".

"Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament", a spus Costache.

Al patrulea caz de coronavirus, confirmat marți la Timișoara

 

Al patrulea român infectat cu coronavirus și-a petrecut noaptea la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde este internat într-un salon special.

Bărbatul de 47 de ani, confirmat cu virusul COVID-19, era izolat acasă, împreună cu alte patru persoane din familia lui. Primele analize care îi fuseseră făcute acum 12 zile au ieşit negative, dar, aşa cum cer procedurile, autorităţile medicale îl ţineau sub observaţie. În cazul lui, boala a fost dovedită de un alt doilea test.

Potrivit autorităţilor medicale, bărbatul s-a aflat în acelaşi avion cu pacienta de 38 de ani confirmată la sfârşitul săptămânii trecute cu coronavirus.

Amândoi s-au întors din Italia pe 20 februarie cu o cursă WizzAir de la Bergamo la Timişoara. În avion, cel de-al patrulea roman confirmat cu COVID-19 a stat în dreapta femeii - în aşa-numita zonă de risc. Petrimetrul este stabilit la două rânduri distanţa în jurul unei persoane infectate.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cercetătorii chinezi au identificat două tipuri ale noului coronavirus
Cercetătorii chinezi au identificat două tipuri ale noului coronavirus

Oamenii de ştiinţă din China care studiază originea epidemiei virale au anunţat descoperirea a două tipuri principale de coronavirus care pot provoca infecţii, informează miercuri Reuters.

Rata mortalității coronavirusului a depășit estimările OMS. Câte persoane au murit până acum
Rata mortalității coronavirusului a depășit estimările OMS. Câte persoane au murit până acum

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că, pe plan global, rata mortalității Covid-19 a ajuns la 3,4%, peste estimările inițiale.

Coronavirus în România. Peste 10.000 de oameni sunt în izolare, 37 în carantină
Coronavirus în România. Peste 10.000 de oameni sunt în izolare, 37 în carantină

Un număr de 35 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, miercuri dimineaţă, şi li se fac teste pentru a se stabili dacă sunt infectate cu coronavirus

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.