O romanca a fugit cu fiul din Canada de frica partenerului abuziv. De ce copilul va fi luat acum cu forta de la mama

12-04-2016 18:52

Situatie revoltatoare pentru o femeie de 45 de ani din Bucuresti.

Investigata de autoritatile canadiene pentru rapire internationala de minori, dupa ce si-ar fi luat copilul de 7 ani din mainile unui tata presupus abuziv, Ana Maria Nedelcu ar putea fi extradata din Romania. Ea ar putea ajunge la inchisoare pentru urmatorii 10 ani, daca autoritatile canadiene o vor gasi vinovata.

Acuzata de rapire internationala si gasita vinovata, Ana Maria poate sa ajunga dupa gratii si sa-si piarda fiul in favoarea tatalui biologic, un cetatean canadian.

Femeia recunoaste ca a fugit din Toronto cu baietelul si a venit in Romania, acum 2 ani. A plecat, spune ea, pentru ca erau amandoi victime ale violentei domestice. Atat ea, cat si copilul fusesera agresati de cel care acum isi vrea fiul inapoi cu orice pret.

Ana Maria Nedelcu: "Am facut sesizare la politie cand mi-a venit acasa cu ditamai vantaia la ochi. Mi-a spus copilul ca i-a tras tatal lui un pumn in ochi ca s-a suparat pe el. In fond copilul nu a patit nimic, nu a pierdut un ochi, consemnam accident "

Femeia sustine ca autoritatile canadiene nu au luat acuzatiile in serios. Asa ca a plecat. Canadianul a dat-o in judecata incercand prin orice mijloace sa obtina copilul. Ana Maria se teme ca va pierde. Pe de o parte, statul canadian a cerut extradarea ei pentru rapire intenationala.

Ana Maria Nedelcu este la mana judecatorilor care vor decide daca o trimit inapoi in Canada, unde risca 10 ani de inchisoare cu executare pentru rapire internationala sau protejeaza un cetatean roman.

Pe de alta parte, instanta din Romania, cea care a confirmat faptul ca mama a plecat cu fiul ei si l-a impiedicat astfel pe tata sa aiba acces la minor, a decis deja ca baiatul trebuie sa se intoarca la tata. Asa ca in urmatoarele saptamani va avea loc o executare silita, una in care copilul va fi luat cu forta de la mama.

Ana Maria Nedelcu: "Practic, pierderea procesului de pe civil a declansat aceste consecinte penale pentru mine, le-a dat lor posibilitatea sa faca o plangere penala si practic sa ma inalture total din viata copilului. El nu numai ca vrea copilul, dar vrea sa ma si sa ma distruga pe mine total "

Bogdan Draghici, presedinte Asociatia TATA: "In toate cazurile pe care le-am avut si le avem inca, din pacate statul roman, justitia s-a plecat servil in fata celor care cereau, ma refer la statele straine care cereau sa fie returnati anumiti copii, abuzati, de regula, de parintii care cereau returnarea."

Autoritatile romane vor lua o decizie miercuri in cazul mamei.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO