32 de ore pe an, timpul pe care şi-l petrec românii în aglomerația din trafic

18-09-2019 06:55


Românii petrec în ambuteiaje nu mai puţin de 32 de ore pe an. Se întâmplă asta pentru că nu avem autostrăzi sau pasaje subterane, iar drumurile sunt înguste şi aglomerate de maşini ori de lucrări interminabile.

Potrivit statisticilor, mulţi dintre noi trebuie să plece şi cu o oră mai devreme de acasă ca să fie siguri că ajung la destinaţie.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, România se afla pe locul 9 la capitolul timp petrecut de şoferi în trafic din cauza ambuteiajelor.

CARTON

1. Marea Britanie - 45 ore pe an
2. Belgia - 39 ore pe an
3. Italia - 37
..
9 România - 32
..
26. Estonia - 19
27. Finlanda - 18

Cel mai rău le este britanicilor, care stau 45 de ore pe an în aglomeraţie, urmaţi de belgieni şi de italieni. În calcul au fost luaţi şoferii care merg cel puţin 30 de kilometri zilnic.

"- Cam cât timp petreci zilnic în ambuteiaje?
- 30 de minute. Acum trebuie să fac şi un ocol către centru.
- Care e cea mai aglomerată oră?
- Ora în care părinţii îşi duc copiii la şcoală, sincer, şi lumea merge la locurile de muncă".

În România, lucrările de infrastructură care nu se termină niciodată la termen reprezintă o primă problemă. Însă, în loc să sancţioneze firmele de construcţii, autorităţile închid de cele mai multe ori ochii.

O altă cauză a ambuteiajelor o reprezintă şi numărul de maşini în creştere de la un an la altul. 

În ultimii ani, în Timişoara, mai multe străzi din zona centrală au fost lărgite la trei sau patru benzi, însă chiar şi aşa, la orele de vârf se produc ambuteiaje. Asta pentru că numărul maşinilor este din ce în ce mai mare, numai anul trecut au fost înregistrate peste 30.000 de noi înmatriculări.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2018, în toată ţara erau inmatricultare 6,4 milioane de autoturisme, cu aproape 500.000 în plus fata de anul precedent.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO