15 cadre medicale din România au plecat în SUA pentru a oferi sprijin contra Covid-19

Ultima actualizare: 25-05-2020 09:30
15 cadre medicale din România au plecat în SUA pentru a oferi sprijin contra Covid-19
Inquam Photos/ Octav Ganea

15 cadre medicale din cadrul MapN au plecat luni într-o misiune în statul american Alabama, pentru a oferi sprijin autorităților locale în lupta contra Covid-19.

Premierul Ludovic Orban le-a transmis succes medicilor și a subliniat că între Statele Unite şi România este un Parteneriat strategic „solid”, care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate.

„O echipă formată din 15 medici, asistente medicale, specialişti CBRN care efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, evident, în spiritul solidarităţii şi cooperării între Statele Unite ale Americii şi România. O misiune care are, pe de-o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din Statele Unite ale Americii, dar, de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din Statele Unite în lupta împotriva COVID. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazie pentru a transmite un mesaj ferm - între Statele Unite şi România este un solid parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat Orban, la Baza Militară 90, la plecarea specialiştilor MApN.

La eveniment au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO