11 adolescenti din Polonia, veniti in vacanta la Predeal, au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara. Cum s-au imbolnavit

Ultima actualizare: 07-02-2015 07:14

Vacanta s-a terminat la spital pentru 11 adolescenti din Polonia, care se relaxau la Predeal. Au fost preluati de ambulante pentru ca aveau simptome de toxiinfectie alimentara si cum multi dintre ei erau deshidratati, au ramas internati.

Autoritatile incearca acum sa afle de la ce s-au imbolnavit tinerii: de la preparatele de la hotel sau de la ceva ce au mancat in statiune.

Primii tineri au inceput sa se simta rau miercuri dimineata. Supraveghetorii lor au crezut ca e doar o stare trecatoare. Au sunat insa la 112, dupa ce numarul celor bolnavi a inceput sa creasca.

Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov: "Toate persoanele erau constiente. Este vorba de un adult si 11 copii, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani."

Din cauza numarului mare de pacienti sositi deodata la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov a fost nevoie de mai multi medici de garda.

Marcel Paraschiv, medic specialist de boli infectioase: "Unii au avut un pic de febra, au vomat de dimineata, au avut ceva dureri abdominale."

Intre timp, inspectorii sanitari si cei de la OPC au inceput verificarile, pentru a afla de la ce s-au imbolnavit adolescentii. Au luat probe din mancarea de la hotel, insa vor face controale si in alte locuri din statiune, dar si in camerele copiilor.

Adolescentii care au ajuns la spital fac parte dintr-un grup de 40 de tineri polonezi sositi la Predeal in tabara, la inceputul acestei saptamani. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO