Reconstituire tulburatoare: ultimele momente din viata lui John Lennon

Ultima actualizare: 31-03-2012 14:52

De la Tokio la Paris trecand prin orasul lui natal, Liverpool, fanii din lumea intreaga au comemorat 30 de ani de la ziua fatidica in care un dezechilibrat psihic l-a impuscat pe John Lennon.

Laurie Kaye a facut parte din echipa de ziaristi care i-a luat ultimul interviu lui John Lennon, in dimineata zilei de 8 decembrie 1980.

„Exista un moment deosebit de tulburator in interviu, in care Lennon spune: "Consider ca nu o sa-mi inchei misiunea pe pamant pana cand nu voi fi bagat in mormant. Si sper ca asta sa nu se intample mult timp de acum incolo".

„Cand auzi pe cineva zicand asa ceva e imposibil sa-ti treaca prin cap ca viata lui se va frange asa, intr-o clipa. Te gandesti ca va trai vesnic". In aceeasi seara insa, Laurie auzea la stiri ca Lennon fusese impuscat.

Ofiterul Tony Palma este cel care l-a adus la spital pe artist in masina lui de patrula si a stat alaturi de sotia lui Lennon, Yoko Ono, in timp ce medicii incercau sa-l resusciteze.

Trei decenii dupa acea seara zguduitoare, impactul emotional ramane la fel de mare.

Stephen Lynn era seful sectiei de urgente de la spitalul Roosevelt si marturiseste ca nu era pregatit pentru greutatea misiunii care i-a revenit: sa dea vestea mortii lui Lennon. Imediat dupa ce a anuntat-o pe Yoko, doctorul s-a indreptat catre o incapere plina ochi cu ziaristi.

Cel care l-a impuscat pe Lennon, Mark Chapman, ispaseste o sentinta de inchisoare pe viata. Pana acum i s-a respins de 6 ori cererea de eliberare conditionata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO