Aparitia anului in Sighisoara: Gerard Depardieu, in camasa ardeleneasca. Romania, prin ochii sai

Ultima actualizare: 02-11-2012 11:10

Un cavaler romantic, fostul Cyrano s-a plimbat, luni, pe strazile Sighisoarei, dar nu in armura, ci in camasa populara ardeleneasca.

Vechiul oras medieval l-a primit cu bratele deschise pe celebrul actor francez, Gerard Depardieu, care lucreaza in aceste zile la un film inspirat dintr-o nuvela romaneasca. Masurile de securitate sunt foarte stricte pe platoul de filmare din Sighisoara, unde actorul a tras deja prima scena.

Pelicula la care filmeaza starul francez se numeste "Ipu-condamnat la viata" si este o versiune noua a celebrului film "Moartea lui Ipu", realizat in 1972 dupa o nuvela a lui Titus Popovici. Atunci, in rolul principal a jucat unul dintre cei mai mari actori romani, Amza Pellea, alaturi de Ion Besoiu, Octavian Cotescu si Gheorghe Dinica.

Acum, lui Depardieu ii dau replica si Gheorghe Visu, Dorel Visan, dar si un star de la Hollywood, Harvey Keitel. Depardieu, care a mai filmat in Romania la inceputul anilor '90, spune ca este incantat de colturile vechi din Transilvania si de satele care ii amintesc de copilaria din Franta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO