Top 12: Previziuni ratate

Marilyn Monroe

Nu toti oamenii au acel simt nostradamic care sa-i conduca numai la previziuni perfect adevarate. Vezi mai jos care sunt cele mai mari gafe in materie de previziuni, din toate timpurile.

1. “Vor trece ani buni – pe care eu nu-i voi mai apuca – pana cand o femeie va ajunge prim-ministru.” – Margaret Thatcher, 26 octombrie, 1969
A devenit premier al Marii Britanii la zece ani dupa aceasta afirmatie, pastrandu-si functia timp de 11 ani. Totusi, nu s-a inselat foarte mult, ramanand singura femeie care a detinut acest post, pana in prezent.

2. “Cred ca exista o piata mondiala care se ridica la doar 5 computere” – Thomas Watson, presedinte IBM, 1943
Poate ca azi suna ridicol, dar predictia a fost adevarata pentru zece ani. O discrepanta destul de mare fata de cum stau lucrurile azi…

3. “Virusul acesta (n.r. HIV) este bland ca o pisicuta.” – Dr. Peter Duesberg, profesor de biologie moleculara la Universitatea Berkeley, 1988
Pana in 2006, Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat ca maladia SIDA a ucis mai mult de 25 de milioane de oameni de cand a fost descoperita, in 1981.

4. “Sa sapi pentru a gasi petrol?! Adica sa forezi in pamant incercand sa dai de petrol? Trebuie sa fii nebun.” – asociatii lui Edwin L. Drake, refuzand propunerea acestuia, in 1859
150 de ani au trecut de la prima tentativa de a obtine petrol prin forare. In zilele noastre, intreaga lume cauta cele mai neobisnuite locuri in care sa foreze pentru a-si potoli setea de bani, intretinuta de acest aur negru.

Citește și
10 motive sa NU te imbeti... cu prietenii
Top 10 motive sa NU te imbeti cu.... prietenii! Galerie foto
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

5. “O racheta nu va reusi niciodata sa treaca de atmosfera Pamantului.” – New York Times, 1936.
Zece ani mai tarziu, prima racheta construita de americani a fost lansata de la White Sands si a strapuns atmosfera Pamantului.

6. “Ronald Reagan nu are alura de presedinte.” – Directorul United Artist, motivand respingerea lui Reagan pentru rolul principal din filmul The Best Man, 1964
Inainte de a deveni cel de-al 40-lea presedinte al SUA, in 1981, Ronald Reagan a fost jucat in filme de duzina. In 1964 a fost refuzat pentru un rol de presedinte pe motiv ca nu ar fi avut “acel aer prezidential”.

7. “Solistul (n.r. Mick Jagger) va trebui sa plece; cei de la BBC nu-l vor placea”- Eric Easton, primul manager al Rolling Stones, dupa ce i-a vazut cantand
Nu putem sa nu ne intrebam ce parere are despre acest lucru Sir Michael Philip “Mick Jagger”, laureat Grammy, castigator al Globului de Aur, muzician rock si actor ocazional.

8. “Calatoriile cu trenul la viteze foarte mari nu sunt posibile, deoarece pasagerii, incapabili sa respire, se vor asfixia.” – Doctor Dionysys Larder (1793-1859)
Poate acest lucru ii parea imposibil doctorului Larder, profesor de stiinte ale naturii si astronomie la Londra, dar in 1939, primul tren de mare viteza a circulat de la Milano la Florenta cu 165 km/h. Din fericire, nimeni nu a murit. In zilele noastre, trenurile ating chiar viteza de 200 de kilometri pe ora.

9. “Masinile mai grele decat aerul nu vor putea niciodata sa zboare.” – Lordul Kelvin, in 1895
Aceasta afirmatie apartine Lordului Kelvin, matematician si fizician britanic, presedinte al Societatii Regale Britanice, cu doar opt ani inainte ca fratii Orville si Wilbur Wright sa intre in istorie cu primul zbor cu un avion construit chiar de ei.

10. “Expeditia noastra este prima si ultima vizita in aceste locuri care nu vor fi niciodata o atractie turistica profitabila.” – Joseph Ives, dupa ce a vizitat Marele Canion in 1861.
Un secol mai tarziu, cinci milioane de oameni vizitau anual aceasta zona.

11. “Fumatul excesiv are un rol minor in aparitia cancerului de plamani.” – W.C. heuper, Institutul National de Cancer, 1954
In 1964, medicii americani au inceput sa-si dea seama ca intr-adevar exista o legatura intre fumat si cancer, fapt confirmat in anii 80.

12. “Cel mai bine pentru tine ar fi sa-ti iei o slujba de secretara si sa te mariti.” – Emmeline Snively, sfatuind-o pe Marilyn Monroe in 1944
In 1944, Marilyn Monroe a fost descoperita de un fotograf si incurajata sa se inscrie la agentia de modeling, “The Blue Book”. Snively, la vremea aceea directoare a agentiei, i-a sugerat ca o slujba de secretara i-ar fi mult mai potrivita. In plus, agentia cauta modele cu parul deschis la culoare. Astfel ca Marilyn s-a vopsit blonda sfarsind prin a semna un contract cu agentia, devenind cel mai de success model al lor.
 

Care ti se pare cea mai eronata previziune?

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Top cele mai difuzate melodii din ultimii 75 de ani
Top cele mai difuzate melodii din ultimii 75 de ani

"A Whiter Shade Of Pale", piesa anilor '60 cantata de trupa Procol Harum, e lidera clasamentului celor mai difuzate piese in locuri publice, precum baruri si cluburi.

Top 10 motive sa NU te imbeti cu.... prietenii! Galerie foto
Top 10 motive sa NU te imbeti cu.... prietenii! Galerie foto

Cine spunea ca prietenul la nevoie se cunoaste, mare dreptate avea. Iti intinde o mana frateasca atunci cand ti-e lumea mai draga si te face de ras prin tot internetul.

Top 5: Copii geniali. Citeste si minuneaza-te!
Top 5: Copii geniali. Citeste si minuneaza-te!

Daca nu ti-ai luat doctoratul la sase ani, daca nu stii sa citesti de la 2 ani sau daca nu esti nominalizat la Nobel, la varsta de 12 ani, sigur te vor ului cazurile acestor copii.

Pe viata si pe moarte. Cele mai stranii coincidente
Pe viata si pe moarte. Cele mai stranii coincidente

"Stranii, iesite din comun, incredibile". Asa au fost catalogate de catre oamenii din intreaga lume unele dintre cele mai cunoscute coincidente din istorie.

Recomandări
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO
Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO

Istanbulul este în stare de asediu după violențele izbucnite la manifestațiile de 1 Mai. Sute de oameni au fost reţinuţi de forţele de ordine, relatează AFP.

Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front
Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front

Kievul a transmis că va începe să opereze cu avioanele de luptă F-16 mai curând de cât se preconiza.