Targ de produse traditionale de Craciun in Bucuresti, pana in 23 decembrie. Cum se face tochitura
De joi, 19 decembrie, si pana luni, 23 decembrie, in curtea Facultatii de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti are loc un targ de produse traditionale de Craciun.
Ignatul, sarbatorit cu patru zile inainte de Craciun, este una dintre cele mai vechi traditii romanesti. De Ignat, in ziua sacrificiului, este obligatorie si “Pomana porcului”.
Dupa transarea si sortarea carnii, gazda pregateste o masa, pentru toti oamenii care au ajutat la taierea porcului. Este un bun prilej de redescoperire a traditiilor romanesti autentice si de retraire a atmosferei specifice satului traditional.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Carnea taiata cubulete se pune impreuna cu uleiul si se lasa la foc mic in tuciuri incinse. In uleiul incins se pune mai intaii costita si pieptul, sa-si lase grasimea. Cand acestea s-au rumenit, se adauga restul carnii. Se adauga sare si piper dupa dorinta.
in tochitura se poate sa se mai pot adauga boia, vin, usturoi, zeama de carne si suc de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna si se amesteca din cand in cand. Neaparat .. trebuie servita cu mamaliguta calda si muraturi!
Gratarele vor sfarai cu carnatii proaspeti preparati in fata dumneavoastra, cu ceafa si pastrama de porc si nu in ultimul rand cu vestitii "Carnati de Plescoi".
Pentru o masa imbelsugata de Revelion, targul va fi deschis pe 28 si 29 decembrie 2013.
Mai multe detalii gasiti aici.
Cititi si: "Saptamana romaneasca" a fost prelungita pana in 24 decembrie. Eveniment dedicat 100% produselor romanesti!
Sursa: Pro TV
Etichete: targ, produse traditionale, craciun, retete,
Dată publicare:
20-12-2013 14:18