O noua serie de aparitii de exceptie pe covorul de la Cannes. Pe cine au laudat si de cine s-au legat criticii de film

21-05-2014 20:17


O multime de frumuseti, precum Marion Cotillard si fotomodelul Alessandra Ambrosio, s-au perindat si marti seara, pe covorul de la Cannes.

In competitia pentru Palme d'Or, si-au facut intrarea fratii Dardenne, care si-au adjudecat deja, de doua ori, marele trofeu. Filmul lor de anul acesta a lasat publicul in lacrimi si pare sa fie un favorit.

Aparitii bizare sau seducatoare s-au perindat si marti, ca in fiecare seara, pe covorul rosu de la Cannes. Alessadra Ambrosio a facut furori intr-o rochie stravezie, cu o taietura adanca pe picior. Prin contrast, Marion Cotillard a purtat o rochie cuminte, parand ca nu vrea sa distraga atentia de la prestatia ei din film.

In "Deux jours, une nuit" (Doua zile, o noapte), in regia fratilor Dardenne, Cotillard joaca rolul unei femei pe cale sa-si piarda slujba la o fabrica de panouri solare. Afland ca ar putea fi pastrata, daca 11 dintre colegi ei renunta la primele de 1.000 de euro, personajul ei porneste intr-o cursa disperata pentru a-i convinge.

''Oamenii se razgandesc pentru ca o vad pe Sandra si sunt emotionati, impresionati de starea ei. Inca mai exista solidaritate, asta aratam in film”, spune regizorul Luc Dardenne.

Laureata cu Oscar in 2008, pentru rolul lui Edith Piaf, Cotillard are si de aceasta data o interpretare convingatoare. La conferinta de presa, a explicat cum reuseste sa-si schimbe fizionomia in fiecare film.

Marion Cotillard, actrita: ''Dupa ce m-am familiarizat cu interiorul personajului, stiu ca aspectul exterior necesar vine de la sine."

In schimb, criticii au strambat din nas la debutul regizoral al lui Ryan Gosling, mult prea evident influentat de David Lynch si exasperant pe alocuri. Nimeni n-a criticat insa aparitia Christinei Hendricks pe covorul rosu.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO