Filmul „Și atunci, ce e libertatea?”, realizat după o nuvelă de Ana Blandiana, va avea premiera în 15 iulie

Dată publicare: 14-07-2021 21:29
Dată actualizare: 14-07-2021 21:34


Filmul „Și atunci, ce e libertatea?”, realizat după o nuvelă de Ana Blandiana, va avea premiera în 15 iulie

Filmul „Și atunci, ce e libertatea?”, regizat de Andrei Zincă, va avea premiera de gală la Cinema City din București în data de 15 iulie, iar din data de 16 iulie va rula în cinematografe, distribuit de Transilvania Film.

„Și atunci, ce e libertatea?” a primit Premiul Publicului pentru film străin la Festivalul Internațional de la Sedona (Arizona, SUA). Laurii se adaugă Premiului Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles, fiind proiectat cu succes la Muzeul Filmului din Munchen și urmând a fi proiectat la Haga.

„Și atunci, ce e libertatea?” e regizat de Andrei Zincă și se bazează pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita "Siberia românească".

Din distribuție fac parte Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Cristian Popa, Magda Catone, Nicodim Ungureanu și Dorina Lazăr.

E un film pentru publicul larg și are la bază o nuvelă de Ana Blandiana.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO