Festivalul Pestelui in Bucuresti, pe 23 noiembrie. Retete traditionale de bors, saramura si icre
Peste 1000 de portii de bors de peste vor fi pregatite la "Festivalul Pestelui - Victorita Pescarita" din parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti, sambata, 23 noiembrie 2013, si duminica 24 noiembrie.
Vedeta festivalului va fi "borsul de peste", iar organizatorii promit ca vor gati nu mai putin de 1000 de portii. De asemenea, cei prezenti vor avea ocazia sa-si incante papilele gustative cu tot felul de preparate din peste:
- peste la gratar: pastrav, scrumbie, macrou, file de crap, rechin
- saramura de crap
- hamsie prajita cu mujdei si mamaliguta
- salate de icre de crap si stiuca
- sprot marinat si sarat, scrumbie si file de scrumbie marinate
Pestele afumat va fi o delicatesa, pe care o veti gasi la festival intr-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, pastrav, scrumbie, macrou, sprot si file de hering afumat.
Una dintre gazdele acestui festival este bucatarul Marian Cuzdrioreanu, cunoscut si sub numele de Don Mariano, care dezvaluie si reteta succesului la un bors de peste.
"Morcovii, ceapa, ardeiul se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa si celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele.Se lasa sa fiarba. Cand zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiaraa 10-15 minute, sau pana se ridica la suprafata pestele. Acum este momentul cand se adauga borsul, neaparat facut in casa. Se potriveste de sare si piper. Punem din belsug leustean proaspat si stingem focul. Borsul de peste se serveste cu ardei iute si mamaliguta. Masa va fi gata la ora 11.00”, spune Don Mariano.
Program de acces la eveniment:
- Sambata: orele 10.00-18.00
- Duminica: orele 10. 00-16.00
"Festivalul Pestelui - Victorita Pescarita" are loc in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, peste, retete, traditional, bors, saramura,
Dată publicare:
22-11-2013 14:02