Explicația atacurilor la adresa lui Meghan Markle. De ce este comparată cu Kate


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2019 10:08
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 09:04
Categorie: Stiri Mondene

Soţiile prinţilor William şi Harry sunt tratate foarte diferit în presă şi pe reţelele sociale.

În timp ce Kate este în general apreciată, Meghan e ţinta multor comentarii răutăcioase sau chiar rasiste.

Este unul dintre motivele care au determinat Casa Regală să publice săptămâna trecută un protocol pentru comentariile făcute la postările despre cele două ducese.

Celebră, frumoasă, elegantă şi măritată cu un prinţ, Meghan Markle este una dintre femeile despre care se vorbeşte cel mai mult în lume de 2-3 ani încoace. Dar nu se vorbeşte doar de bine. Încă de când prinţul Harry şi ea şi-au anunţat logodnă, au existat comentarii îndoielnice. Au fost aluzii la "ADN-ul ei bogat şi exotic" şi s-a vorbit despre evoluţia de la sclavie la monarhie.

Max Foster, corespondent CNN: "Ceea ce vă vor spune jurnaliştii care îi însoţesc constant pe membrii familiei regale este că ei îşi fac doar meseria, relatând ştirile fără prejudecăţi şi că de fapt scriu mult mai mult de bine despre Meghan decât de rău. Problema, spun ei, e când site-urile de ştiri preiau relatările lor şi le fac senzaţionale."

Un exemplu este povestea despre neînţelegerile dintre cele două ducese. Are la bază o singură ştire potrivit căreia Meghan a făcut-o pe Kate să plângă la o probă a rochiei înainte de nuntă. Însă Casa Regală dezminte informaţia. Nu sunt prietene la cataramă, dar comunică, afirmă familia regală. Pe de altă parte, cele două sunt comparate tot timpul.

Yomi Adegoke, jurnalistă: "Kate nu reprezintă o deviere de la normă. Este exact ce ţi-ai imagina când auzi cuvântul "prinţesă" şi, la drept vorbind, e albă. În schimb, cineva ca Meghan reprezintă în mare măsură o deviere. E străină nu doar prin faptul că e americancă, dar are sânge de culoare, e divorţată, e alt gen de om."

Dacă poartă amândouă rochii cu un umăr gol, Kate este lăudată pentru îndrăzneală, în timp ce Meghan e acuzată că a încălcat protocolul regal. Şi presa reprezintă doar o parte a poveştii. Criticile continuă pe reţelele sociale. Există hashtaguri anti-Meghan, cele mai cunoscute totalizând peste cinci mii de postări în prima lună şi jumătate a anului. În spatele lor sunt inclusiv conturi de pe care se promovează mesaje conservatoare.

Patrick Hermansson, analist: "Meghan Markle se potriveşte în ideea mai amplă a Occidentului şi Marii Britanii aflate în declin, iar aici e reprezentată de Meghan care corupe într-un fel instituţia veche a Palatului Buckingham."

Campania împotriva ducesei s-a intenstificat de când este însărcinată. Angajaţii palatului petrec mai mult timp ştergând comentarii, blocând conturi şi raportând abuzuri.

Yomi Adegoke, jurnalistă: "Există cu siguranţă un interes nerostit pentru felul cum va arăta copilul. S-a vorbit mult pe Twitter, nu doar rasiştii, ci şi oameni care o susţin pe Meghan, despre gene recesive, dacă bebeluşul va avea păr afro sau dacă va avea nasul mamei lui."

Toate acestea vor continua probabil şi se vor extinde asupra copilului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Explicația atacurilor la adresa lui Meghan Markle. De ce este comparată cu Kate
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO