EUROVISION 2015. Mesajul social al piesei care va reprezenta Romania, un atu in finala. Cum se va traduce piesa "De la capat"

09-03-2015 18:23


"Trupa Voltaj" va reprezenta Romania la Eurovision. Melodia ''De la capat'', care spune povestea unui copil lasat in grija bunicilor de parintii plecati in strainatate va fi auzita la Viena.

Trupa Voltaj a obtinut 4.707 voturi din partea publicului si va reprezenta Romania la Eurovision.

''Noi n-am avut doar o piesa buna, o voce buna, am avut un mesaj de transmis, asta a facut diferenta'', a spus Calin Goia.

Piesa ''de la capat'' are o melodie care te prinde dar si un mesaj emotionant. ''Clipul are imagini din filmul „Calea Dunarii”, regizat de Sabin Dorohoi, coincidenta face ca baiatul din film sa plece spre Viena. Mesajul este de solidaritate fara de copiii cu parintii plecati afara sa lucreze”.

„La eurovizion a existat mereu atentie pentru mesajele sociale sau antidiscriminare si acest mesaj are un atu pt piesa noastra''

Piesa pentru Austria a fost pregatita in doua variante: atat in limba romana cat si in limba engleza cu titlul "All over again".

„Trebuie sa alegem varianta care sa ne sprijine cel mai mult mesajul si voturile din alte tari”, a mai spus Calin Goia.

Pentru Eurovision au mai concurat: Luminiţa Anghel cu piesa "A Million Stars", Băietii cu "Dragoste in lanturi", Tudor Turcu cu "Save Us", Aurelian Temisan feat. Alexa cu "Chica latina".

Editia din 2015 a concursului Eurovision se va desfasura la Viena, in trei etape: pe 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia si Serbia.

Romania a ocupat la Eurovision de doua ori locul al treilea cu Luminiţa Anghel & Sistem apoi de Paula Seling şi Ovi. La randul lui Mihai Traistariu a obtinut o data locul patru.

Melodia romanească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", interpretata de Mihai Traistariu.

VIDEO PROTVPLUS.RO